Tröttsamt

Hej allihopa

Det var ett tag sedan sist så jag får be om ursäkt till läsarna, jultider, småbarn, influensa och annat har tyvärr lagt sig före eventuella bloggupdateringar. Men så är livet ibland.

Jag tänkte hålla mig kort. Återigen har ett barn nästan förolyckas vid järnvägsövergången i Holmsund. Återigen var det bara tur att ingenting hände.

Samtidigt står det klart att det kommer ta tid att bygga färdigt hillskär som nu ska fyllas ut. Vilket är grundbulten i hela projektet då nuvarande lösning baserar sig på att man helt enkelt flyttar bangården. Att det tar tid visste vi nog alla men det som är mer beklämmande är att de fyra finansiärerna i projektet verkar skicka signaler att fullt ut inte investera projektet. I ett sådant läge är det såklart rimligt att ställa sig frågan om projektet inte ska överföras till kommunstyrelsens budget för ökad effektivitet och kontroll, och att de investerare som dragit sig ur gör det på riktigt Istället för att det blir förhoppningar på falska premisser.

i slutändan så stärker ju just detta den opinion som bland annat uppvisats i mellandagarna om att Holmsund ska vara en egen kommun, även om det verkligen är att ta spjärn i ett scenario som är enkelt att slänga sig med men betydligt mer komplicerat i verkligheten, så är det onekligen enkelt att anta att lokala frågor som detta historiskt har hanterats mer effektivt i mindre kommuner oxh med mer lokalt engagemang. Och inte minst färre plånböcker i omlopp.

i den sakfrågan finns det förövrigt en utredning som togs fram kring kommunsammanslagningen 1974 och visade att holmsund kunde stå på egen skattebas. Den leddes av lokala S och C och jag ska försöka få tag på den för att problematisera och diskutera nämnda ämne som alltjämt blir vanligare med tanke på just situationen ovan med olösta lokala problem. Det är dock rimligt med ett antagande att under åren har denna skattebas förstärkts då holmsund växt och även lockat fler höginkomsttagare än historiskt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.