Kort notis om nivån på vk bloggarna och något betydligt mer intressant

Har följt med visst intresse valrörelsen som sker på VK bloggarna runtomkring mig. Är det talande för Umeås politiska nivå i övrigt är jag rädd för att jag måste påstå att Holmsunds ack så lilla krets är ett föredöme. Och möjligen, första gången det också skulle te sig så. Anonyma bloggar, uthängningar, vettlösa helt affektdrivna utspel. Ingen ideologi, bara personpolitik. Jag vill inte gå så långt som att påstå att nivån är ett direkt hot mot demokratin men den är garanterat inte en uppvisning i dess ljusaste sidor.

Det är som om de ej förstod att det är grannar, arbetskamrater och umeåbor som faktiskt följer detta från ståplats och undrar om de antingen ska gå därifrån, eller ta fram popcornen. Möjligen kanske proteströster eller soffan lockar. Nåväl. I det lilla får jag glädjas åt att Peder Westerberg från liberalerna i veckan höll med mig om att Timbros, och Fredrik Segerfeldts, utspel om att privatisera vattnet var att gå för långt.

On Another note så arbetar jag fortfarande men har ägnat en hel del tid senaste åren åt att kartlägga och framlägga den demokratiska oppositionen mot fascism och nazism i Sverige under andra världskriget. I veckan kunde jag till sist ta mig modet till att presentera det hela. Ni hittar databasen här. Sprid och diskutera den gärna. Jag bör väl repetera att jag är vanlig lönearbetare och inget proffs, en glad men motiverad amatör är väl mer korrekt, ändock har nationellt kända akademiker hört av sig i veckan och är imponerade över arbetet, jag hoppas det får stå som intäkt över att det är ett gott arbete jag ägnar min lilla fritid åt.

I övrigt önskar jag er en god sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.