LO har valt helt rätt kandidat + lokala updateringar

– Alla som ser en uppställningsplats för lastbilar vid närheten av hamnen, alla som har varit i närheten av ett stort infrastrukturprojekt eller bygge kan se att vi behöver reglera den europeiska arbetsmarknaden och att det direkt påverkar hur du har det på jobbet. – Johan Danielsson, Arbetet

Före jag går in på det mer lokala nyyheterna och funderingarna så vill jag först säga att jag är mycket glad över att LO för första gången har enats över att lägga fram Johan Danielsson som en facklig kandidat till Europaparlamentet. Jag hade det stora privilegiet att träffa Johan för samtal i Bryssel för några veckor sedan och jag måste säga att han gav ett mycket floskelfritt och rejält intryck utifrån ett fackligt perspektiv.

Redan förra valet var han kandidat från den allians av fackförbund, som jag tillhör, som kallar sig 6F. Och som arbetandes nere på Europafacken och i Bryssel sedan dess har han resolut varit den som kämpat på mot orättvisa konkurrensvillkor inom transportsektorn, lönedumpning och andra delar av EU som många av oss vanliga löntagare reagerat mycket starkt på. Han har också god insyn i hur de olika facken på Europanivå ställer sig mot varandra och hur man ska kunna trycka fram löntagarnas positioner på Europanivå, där vi inte alla gånger håller med varandra, att anmärka.

Han skrädde inte heller orden vilket jag, tämligen självklart, fann sympatiskt. Från minnet vill jag minnas följande

”Du kan tycka vad fan du vill om EU, du kan vara kritisk, du kan hata EU, du kan vilja lämna EU. Men det hör inte hit, EU valet är på riktigt och det påverkar svenska lastbilschaufförers vanliga verklighet. Deras förutsättningar är på riktigt. Osund konkurrens, är på riktigt. Det är därför folk ska orka bry sig. Sen kan man återgå till att muttra över EU. Men det är inte det valet handlar om.”.

Det bör påminnas, för den som inte vet, att 60% av lagarna som påverkar din vardag, är just EU-lagar. Och för egen del hoppas jag Johan Danielsson nu nomineras och lyfts fram av fackliga krafterna, och andra, inom socialdemokratin. Jag själv kommer yrka på hans nominering från Holmsunds Socialdemokratiska Förening, vilket jag hoppas majoriteten ställer sig bakom.

Nu åter till Holmsund

Igår hade vi styrelsemöte. En samrådsgrupp kring Sjöstaden skall sammankallas. Vi har från vår grupp utsett en arbetsgrupp, ledamöter, för ett sådant arbete. Tid för första möte kommer sättas inom kort.

Vidare har vi lyft frågan om Fredrik Burgmans minne mot kulturnämnden och kultuföreningen.

Vi har noterat Centerpartiets banderoll om cykelbana, vi vill betona att vi också står bakom en sådan satsning. Det ser man tydligt i den facebookgrupp som behandlar frågan också för den delen. Vi kanske svarar med egen banderoll, som nog får Tord att skratta till.

Vi kommer synas mer utåt igen framåt jultiderna för att bjuda på glögg och kaka i samhället. Vi kommer också försöka hinna arrangera ett medlemsmöte om skolan innan nyår. Detta på grund av ett ny skolorganisation är på gång. Detta tror vi kan intressera medborgare generellt.

Frågan om framtidens infrastruktur dominerade debatten inom styrelsen igår. Oron från detta möte skall jag ta upp med Hans Lindberg så kommunen är varse hur viktigt vi anser frågan måste lösas, särskilt avseende buller.

I övrigt så kommer våra representanter träda i kraft i de nya nämnderna i December. Jag har dock påbörjat min tjänst i KF gruppen och som ersättare i Kommunfullmäktige. Det ger mig goda möjligheter att svara direkt och ta med mig frågor mot olika ansvariga politiker där jag kan agera brygga. Detta gör jag gärna. Det är bara att kontakta mig.

Det är med glädje vi också kan notera att kyrkan nu öppnat sin lokal i centrum, vi kan också notera att Fonus etablerat sig på orten. Vill medlemmar i S Ha något att säga till om kring Fonus så är Holmsunds Socialdemokratiska Förening medlemmar och har rätt att nominera till föreningsstämman.

I övrigt vill jag tacka kyrkan för ett fint och hedersamt allhelgonafirande på kyrkan.

Må väl allihopa

En kommentar

  1. Lars Sandström

    Och jag som trodde att LO var död?Förutom när dom går emot hamnarbetare i Göteborg som strejkar för en viktig sak då förstås,tycker att vi ska ta och lägga ner hela LO skiten, för dom har satt sig i knä på arbetgivarna för länge sedan!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.