Planerna för 2019 nu satta och lite annat

I Tisdags hade Holmsunds Socialdemokratiska Förening sitt årsmöte. Följande beslut togs som kan vara intressant för våra följare och holmsundsbor. Verksamhetsplanen 2019 i korthet:

– Temat för året kommer vara utvecklingen i Holmsunds centrum. Minst ett öppet, större, möte kommer hållas i detta ämne med kommunalrådet.

– Ett möte om kollektivtrafiken kommer arrangeras

– Ett möte om ungdomsaktiviteter i Holmsund kommer arrangeras

– Ett möte om en skolklass för barn med särskilda behov kommer arrangeras

– Föreningen kommer försöka bjuda in kandidater i EU valet för ett möte om EU frågor, som rör Holmsund. EU frågorna ska vara relevanta för vår vardag.

– Första maj kommer traditionell firas på Himmelska Fridens Torg

– Föreningen ställer sig bakom föreningslivets ansträngningar att ordna ett föreningarnas hus/folkets hus och kommer komma med en skrivelse i linje med PROs och arbeta för att Umeå Kommun ska arrangera möten med föreningslivet på temat

– Föreningen ställer sig bakom ökad offentlig kultur i Holmsund centrum – och då framförallt en informationstavla om Himmelska Fridens Torg och Fredrik Burman.

Alla öppna möten kommer bjuda in ansvariga tjänstemän och politiker.
Styrelsen skall samlas inom två veckor och sätta detaljerna kring allt detta.

Vidare kan noteras:
– Nu börjar Sjöstaden komma in i planläge. Det betyder att projektet går framåt och att boende snart kommer få tycka till I processen. Det är glädjande att buller just tas upp som särskild fråga, delvis för att kommunen tagit en ny bulleplan, delvis för att jag vet att ”Holmsundsgruppen” (Med S, C och L representanter) uttryckligen haft buller på sin agenda i området.  Vi får hoppas att Hans Lindberg får rätt i att planen kan antas till sommaren.

– Många barn på Holmen åker idag taxi till sina skolor. Vi har påbörjat en dialog med bland annat Maggan på Länstrafiken om hur vi ska få dit en busshållplats, det är ju dock Trafikverket som äger vägen. Samtidigt har vi också påbörjat en dialog om att eventuellt flytta Obbolas busshållplats.

– Fortsatt dialog om Sandviksförskolans framtid pågår där jag diskuterat frågan med fastighet och skolnämndens ordföranden. Beroende på hur Holmsund utvecklas kommer det hända olika saker med lokalen.

En kommentar

  1. Marianne Persson

    Bra planering, detta med föreningslokaler är viktigt för oss alla för att få ett fungerande föreningsliv där vi mellan föreningarna kan hjälpas åt o stötta varandra. Jag har i många år kämpat med uppfräschning av Patholmsviken, mailväxling med Karin Isaksson. Löften har jag fått men inget hänt att det skall vara så svårt att få hela bänkar och grillring, det är många som besöker platsen året om. Detta är den enda plats att se havet lättillgängligt, Ljumviken förstås sedan är det igenbyggt.

    Lycka till i erat fortsatta arbete.

    Marianne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.