Det här om cykelbanor

Idag behandlas en motion om cykelbana mellan innertavle och täfteå. Intressant fallstudie för alla som är intresserad av en GC-bana till Holmsund.

Vad som framgår i debatten är att alla partier (nästan) är för fler cykelbanor men sen varierar det hur man ska göra. Det flesta är dock eniga i att det är i regionen och Trafikverket är de som måste agera i frågan (regionen är parten för transportplanen). Bland annat talade C, L och V för banan (vi i S är för också men vi är ju majoriteten och således talar genom kommunstyrelsens förslag – något alla utom C och MP står bakom). C och MP hade ett eget förslag att passa på nu att bygga cykelbanan. En inte helt osympatisk åsikt precis. Således kan man sammanfatta en stor majoritet för cykelbanor i närområdet. Majoriteten står bakom utbyggda cykelbanor från Umeå till kommundelar.  Svaret från kommunfullmäktige blev därför att motionen anses besvarad då kommunen, och dess partier, måste agera mot Trafikverket och sina partier i landstingsfullmäktige för att nå framgångar

Däremot

Var SD det enda parti som yrkade avslag på motionen. Vilket kan vara värt att ta med sig.

Personligen kan jag anse att det finns goda möjligheter till en GC bana till Holmsund, och andra samhällen. Det behöver ju inte vara Asfalt eller belysning i ett första skede, varför inte grusväg och en proklamation om att detta är en sommarväg tills vi kan uppdatera den i ett framtida skede när vi också kan mäta belastning m.m.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>