Bad, cykelvägar, ljudnivåer och annat

Mycket händer just nu i den lokala politiken.

  • Det finns ett tjänsteförslag som går ut på att lägga ned kommundelarnas utomhusbad, för att finansiera Navet. Det är värt att notera att detta alltså är ett förslag som tjänstemännen lagt, nämnden har ej tagit ett politiskt beslut ännu. Socialdemokraterna i Obbola har varit tydliga med att de vill behålla badet. En inställning som Holmsunds Socialdemokratiska Förening delar.
  • Frågan om cykelväg till Holmsund lyfts idag av Peder (L). I sak hurvida kommunen kommer kämpa för en cykelbana i nästa länstransportplan. Svaret från oss i (S) är att kommunen kommer kämpa för det inför nästa plan som kommer tas 2022 och att Holmsunds Socialdemokratiska Förening är tydlig i sin åsikt att Holmsund måste knytas närmare Umeå.
  • Det är många diskussioner om ljudnivåer och bulleranalyser just nu. De ställer inte bara till det för privata entrepenörer som vill bygga hus (Mer om det kommer Hans Lindberg gå in på imorgon i VK och VF) till hur Sjöstaden, försenad av miljöanalyser och annat, kommer påverkas av ljudnivåerna från den nya hamnen och fabriken. Här får man minnas delvis att processerna som sker inte ägs av kommunen utan av statliga myndigheter som Trafikverket och delvis att kommunen är väldigt tydligt med några saker a) att det ska byggas fler bostäder i Holmsund b) att alla miljö, buller och andra analyser skall ske korrekt och väl underbyggda c) att kommunen gör sitt bästa i förhandlingar med de statliga myndigheterna. Det kanske inte märks så mycket. Men kommunens inställning bör vara glasklar. Holmsund ska utvecklas. (Något annat har Umeå inte råd med)
  • Vill man diskutera mer om just ljudnivåer och annat så rekommenderar jag alla att gå på informationsmötet om Hamnprojektet Onsdagen den 6/11 18.30 i Storsjöskolans matsal. Där kommer representanter från kommunens bolag vara på plats och kan ge – delsvar – på de många frågor som finns just nu. Där framträder också med all tydlighet hur kommunen arbetar aktivt för att utveckla kommunen genom våra gemensamma bolag.
  • Rörande sjöstaden så bör det påpekas att den ihopsatta Samverkansgruppen har fortsatt dialog med Danielsson och Timo och gör sitt bästa för att föra fram idéer, förslag och frågor till projektet. Just nu finns en frustration över hur segt projektet går framåt, men samtidigt är de införstådda i att såna här projekt får förseningar. Vi får se vars det landar i slutändan men det skall stå klart att processerna om buller, miljö m.m. inte kan omkringgås. Ett litet fel skjuter fram projektet ytterligare genom överklagandeprocesser. Precis därför måste saker också få ta tid. Även om det är frustrerande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.