Syket, egentligen ett svepskäl

Delican

Att skriva några rader om Sykets resa är förstås inte annat än ett förstklassigt svepskäl för Hultsfredsresan. Den som känner mig vet att jag har ett nära ohälsosamt förhållande till Screamadelica, Primal Screams perfekta tidsdokument från 1991.

Ingen annan skiva har snurrat så många varv på min skivspelare genom åren, ingen annan skiva har gjort mig lika upprymd, ingen annan skiva har fått mig att lägga lika mycket pengar på lyxiga, men i praktiken onödiga, återutgåvor.

År 2000 såg jag Primal Scream på Munchenbryggeriet. Då hade de just släppt den paranoida släggan XTRMNTR. Ett par år senare såg jag dem på Roskilde efter att de släppt fina, men lite tveksamma, Evil Heat. På båda konserterna skymtade förstås låtar som Movin on up och Higher than the sun förbi. Men nu turnerar alltså Primal Scream med anledning av Screamadelicas 20-årsjubiléum. Så här såg det ut när de spelade i hemlandet Skottland i lördags:

I morgon kväll är det Sveriges tur att få återuppleva allt det där fina från tjugo år sedan. Och varken skyfall eller dieselfadäser kommer stoppa mig från att närvara, ‘couse I’m gonna get loaded and I’m gonna have a good time!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Stefan Åberg

    Svar till Anonym (2011-07-13 13:55)
    Diss? Mot syket? Om jag pissade i deras bil, satte eld på Oscars bas och klippte pipskägg på Micke, det vore en diss.

  2. Uffe Hendrix

    Se nu till att njuta av Primal och gör inte samma miss som jag gjorde på Roskilde när jag skulle se mina husgudar Plant och Page…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>