Påsken och allt därtill

 Nu är det påsklov. Det syns tydligt genom påskris hit och påskgodis dit, det blir som kaos runt påsken. Alla ska hinna till sina stugor och köra skoter eller träffa stora feta släkten. Min stora feta släkt får klara sig utan mig detta år eftersom det vankas arbete men jag har fått mitt lilla påsklov, lördag klockan två till onsdag klockan tio. Ett sådär lagom kort lov för den som vill snabbvila lite. 

Men nu skulle jag ju inte skriva ett meningslöst inlägg om mitt påsklov, så spännande som nu det kan verka.

Jag skulle skriva om något annat som hör påsken till, något som kom igång redan förra veckan som involverar barn med små gröna väskor. Jag menar självklart majblommorna. Hur otroligt många barn jag nekat det vet jag knappt men jag är helt säker på att det kommer bli dubbelt så många till innan första maj.

Jag har fortfarande inte kommit till poängen…

Saken är den att barnen som säljer majblommor (givetvis inte alla) är så desperata att bli av med blommorna att de faktiskt tappar all hyffs och allt folkvett. I lördags när jag jobbade så hade jag barn i dörren i omgångar, några frågade artigt om lov medan några bara ställde sig och nästan kastade sig över varenda kund. 

De kunde stå fyra åt gången och när en bil stannade på parkeringen så sprang de fram och hopade sig utanför bildörren innan den stackars kunden ens hann öppna den. Det är grov brist på uppfostran enligt min mening, nog fan ska du kunna bete dig som folk även om du försöker sälja något. 

Enda anledningen till varför jag skulle köpa en majblomma är för att bli av med ungen som försöker sälja den.

 

Ja till väluppfostrade barn

Nej till att majblommeförsäljningen gått över styr

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.