5 viktiga händelser under 1900talet

 1903 – Bröderna Wright gör sin första motorflygning.

Detta tycker jag är viktigt eftersom om dem inte gjort den så kanske ingen annan hade försökt på ett bra tag och då hade vi nog inte haft så avancerad flygteknik som vi har idag. Vi kan inte med säkerhet säga vad som skulle hänt och inte. Men jag tror att det skulle tagit ett bra tag innan tekniken kommit så långt som den gjort idag.

 

1912 – Amerikanen Edison uppfinner glödlampan med volframglödtråd.

Ja utan ljus hade vi fått leva i mörker helt enkelt. Någon annan hade säkert kommit på något liknande så småningom men ju förr desto bättre. Vi vet ju inte när någon kommit på att uppfinna ljuset om inte Edison gjort det.

 

1939-1945 – Andra världskriget pågår.

Andra världskriget var stor och förändrade världen som vi idag känner den. Miljontals människor blev dödade till ingen nytta. Hitler härjade som en galning och dödade en massa judar. Onödigt men stort.

 

1969 – Människan sätter för första gången sin fot på en främmande himlakropp, då Neil Armstrong blir förste man på månen.

Även om det finns en del teorier om att det aldrig hänt så tycker jag att det var en väldigt stor händelse för människan. Vi bevisade att vi kan resa till rymden och komma tillbaka levande.

 

1969 – ARPANET, föregångaren till Internet, skapas inom USA:s militära forskningsanstalt Advanced Research Projects Agency.

Väldigt stor eftersom Internet idag används av otroligt många människor och utan detta så hade nog inte World Wide Webb kommit till lika fort. Vi hade nog fått vänta ett bra tag innan kommunikationen blev lika bra som den är idag och vi skulle inte haft lika bra förbindelser till resten av världen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.