Landsbygden och jordbruket behöver bättre villkor!

Det är med sorg och oro i hjärtat jag läser att det inte sökt någon till jordbruksutbildningen på Forslundagymnasiet i år. Nu vet jag att det brukar komma till elever under året när dom sett att jordbruksutbildningen verkligen är värd att satsa på och dom flesta har jobb innan dom gått ut.
För jordbruk är en framtidsnäring, vi kommer att behöva mat även i framtiden!

Jordbruket är viktigt för landsbygden och landsbygden är viktig för hela landet, och det kom verkligen fram på centerstämman i Karlstad som jag hade förmånen att vara med på. Landsbygdsfrågorna lyftes fram i många sammanhang, inte bara under passet som handlade specifikt om dom frågorna. Centerpartiet håller landsbygdsfrågorna levande!

En motion som var inlämnad från Robertsforskretsen handlade om att se över regelverket för nödslakt hemma på gården vann stämmans bifall. Förr kunde man ringa till nödslaktbilen och en utbildad slaktare kom och tog hand om djuret, som t.ex. brutit ett ben, på ett humant sätt och köttet kunde tas tillvara och säljas. Detta är med dagens regelverk inte möjligt, med följd att vi får ett resursslöseri med risk att både djur och människor far illa.

Det här är ett exempel på hur man konkret kan förbättra villkoren för oss som bor och verkar på landsbygden, och jag hoppas verkligen att man jobbar vidare på frågan och kan hitta en lösning som gagnar både folk och fä.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.