00.02.30 1 januari

Av , , Bli först att kommentera 5

Då är det nya året här. Jag känner ingen bedövande skillnad efter de första timmarna. Men lite kan man hopps på inför framtiden. Ett flertal normalt kloka människor har

indikerat deras röst hamnar hos Sverigedemokraterna.De ska inte utsättas för övervåld i någon form men det finns en uppsjö av argument mot SD som jag inte förstår hur de missat. Ja, det kommer att bli en hård valrörelse.

Många förträffliga människor slutar sin yrkeskarriär vid 70. Varför kan inte ”Chocken från min onda dröm” d v s Donald Trump göra detsamma???

Många, många fler borde donera organ. Det är långtifrån alltid ett organ passar men möjligheten att pricka rätt skulle öka oerhört.

Ostbågar och chips borde åter finnas i normalstora förpackningar inte i sopsäcksstora som är lagom om du ska utfordra hela stadsdelen.

Vad som är bra och som bara måste få finnas kvar reformen om personlig assistans. En sådan enorm trygghet som jag får av dessa även på känsliga områden, skulle ingen hemtjänst eller liknande erbjuda. Där vill jag påpeka att även hemtjänsten gör ett fantastiskt arbete, men det blir jobbigt då man ska träffa nya hela tiden.

Bli först att kommentera

Kul jul…

Av , , Bli först att kommentera 4

Jag har inte emigrerat eller så. En stor anledning till varför jag varit så tyst är att Förnedringskassan plötsligt kastade ut mig från min personliga assistans. Från 102 timmar i veckan till elva! Så överklagningar och annat har tagit mycket energi. Just nu har jag i alla fall mitt gamla beslut och jag hoppas det ska hålla i sig.

Återkommer med mer om detta och mycket annat under de lediga juldagarna, men så länge ska ni ha en HÄRLIG JUL!!!

Bli först att kommentera

Jag lever fortfarande!

Av , , Bli först att kommentera 6

Det var länge sedan jag skrev några rader nu men jag måste kanske visa min fortsatta existens i alla fall. Månaderna efter semestern har varit småruggiga med få undantag och inga stora sensationer har drabbat mig.Däremot ute i världen finns ju hur mycket som helst att gå bananas över men jag orkar liksom inte reagera – det är det så många andra som gör. Kanske är det läge att reta upp sig på riktigt små saker som ingen annan bryr sig om bara för att få vara ensam om gnället. Varför är vissa påläggsförpackningar fullkomligt omöjliga att öppna och då du väl lyckats med det ligger skinkskivorna huller om buller och du får loss små flisor som du kan dekorera din macka med. Och vem drar skruvkorkarna på mjölkförpackningarna??? Jag med min värkbrutna tumme har inte en chans att få upp dem! Sådär – det var dagens klaganl, nu känns det bättre…

Bli först att kommentera

Inne på upploppet

Av , , Bli först att kommentera 4

Ja, nu är det bara den sista veckolånga rusningen kvar. Ja plus en vecka senare i år förstås. Som nog alla förstår är det semestern jag pratar om. Det är en månad som känns ungefär som en vecka under arbetsåret! I morrn ska jag i alla fall äntligen klippa mig. Sedan har jag lite papper att läsa in mig på i veckan. Kanske ska jag kasta lite grejor som nu häckar i skåp och lådor plus att jag har ett projekt som ska bli en snygg tavla så småningom.

Ja, nästa gång är det nog back in bissniss. Världen behöver nog lastbilar även i framtiden!!!

Bli först att kommentera

Måste vara fel…

Av , , Bli först att kommentera 4

…idag lyser nämligen solen. Det kan visserligen bara vara tillfälligt så här på morgonen men jag är glad så länge det varar. För övrigt blir söndagen en vilodag, men i morrn då jag har assistent med körkort blir det ett flertal små resor. Oavsett väder ska tilläggas. På tal om assistenter så utökades barnaskaran hos dem med en lite flicka igår och snart är det visst dags för en annan av dem.

I ”andra änden” har vi en herre som om ett halvår blir 60. Ja, jag alltså. Frågan är om jag bara nöjer mig med ett tårtkalas för assistenterna och struntar i övrigt firande. Ja, inte så att jag har något emot att fira men 50-årskalaset höll på i typ fyra månader. Det var jättetrevligt men jag har kanske bränt mitt krut där och får ta det lite lugnare.

Däremot kanske jag unnar mig en liten present men vad det blir är hemligt så länge.

Nej, nu ska jag rensa en liter jordgubbar i sann sommaranda…

Bli först att kommentera

Pro Thro knife och andra drömmar…

Av , , Bli först att kommentera 6

Det som kom närmast den heliga skrift för oss 60-tals ungar var nog Hobbex-Katalogen. Där fanns egentligen allt vi kunde föreställa oss. Bilbyggsatser från Humbrol som i alla fall enligt bilderna i katalogen var exakta kopior av riktiga bilar. Revolvrar som laddades men ollonskott och som var ouppnåeliga på grund av det enorma priset. 13 kronor…Pro Thro kniven som hade en mått osannolik träffsäkerhet. Och lite senare Texas-styren till moppen vars vassa hörn nog var en dödsfälla. Men hade man ett sånt med handtag i flake och dessutom snabbgas – givetvis från Hobbex – var lyckan fullständig. På min Mustang satt även en ljuddämpare som gav skönt ljud men den var inköpt på min släkting Oves firma Biltillbehör. Det var för övrigt där min kompis ännu något senare köpte en sportratt tll PV-64:an och fick sin far att utbrista till en samåkande arbetskamrat: ”Har du sett på fan – pojken har köpt en leksaksratt till bilen”. Men nu var det ju Hobbex det skulle handla om. För kanske 15 år sedan besökte jag Borås och passade då på att besöka företaget i samband med att en del av oss skulle gå ”junt-junt på jyavallen”, ett uttryck som de flesta av er inte förstår. Butiken var i alla fall en besvikelse. Lätt skräpig och hade ingen av de spännande prylarna jag minns.

Nej, det är nog bättre att minnas de njutningar katalogen erbjöd…

Bli först att kommentera

Semester, någon?

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja, så ser det väl ut för de flesta just nu. En vecka har redan flimrat förbi – det är som om tiden gick mycket fortare bara för att semestermånaden har börjat. Jag hade några trevliga dagar i Vilhelmina till att börja med,  med Bergmans goda pepparlax, annan mumsig mat och trevligt umgänge med släkt och vänner. Och bilen gick bra vilket ju är grundläggande för en bekväm svensk…Hembyn verkar vara levande i högsta grad, i alla fall nu på sommaren. Väldigt få hus står övergivna och ängarna har återigen befolkats av boskap av olika dignitet. Glädjande. ”Boskap” av en grövre kaliber nämligen björnar verkar dock rycka närmare människan vilket kan bli ett problem för alla parter. Många springer inte i skogen som förr trots att den skygge nallen brukar pipa iväg långt innan vi får syn på den.

De resterande tre veckorna av ledighet ska ägnas åt närturism runt Umeå har jag tänkt och eventuellt en sväng upp till Lycksele. Och givetvis en del fotograferande även om jag ständigt imponeras av fotografkollegers höga kompetens.

Trevlig sommar!

Bli först att kommentera

Svindeln slog till…

Av , , Bli först att kommentera 6
Jag hade inte tänkt blogga men läste nyss en uppgift som gav mig både chock och svindel. Det handlar om vårt sparande. Enligt nyss nämnda information har nämligen 10 procent av svenskarna minst en miljon på sitt sparkonto. Alltså då aktier, fonder och liknande är undantaget. Jag har bara en fråga: vars tusan finns de någonstans? Ytterst få i min bekantskapskrets i alla fall!

Om nu inte folk har en förmåga att ligga och trycka på pengarna utan att det märks det minsta. Jag tänker spontant på burk-Kurt i Skellefteå som alla trodde var utfattig men som var god för tolv miljoner.

Det är absolut inte så att jag klagar för egen del men nån miljon på sparkontot har jag INTE. Däremot betalade en bank ut 15 000 för mycket till mig för några veckor sedan och det krävdes en lång skriftväxling innan jag blev av med dem…

Begreppet kapital har sannerligen förändrats genom åren. Jag var väl sju då första veckopengen betalades ut. 2.50 som omsattes i femöresgodis vid första besök på ”plassen”. En rågad påse gav en kort men intensiv lycka.

Som personaltidningsreporter fotade jag en gång ett omslag som konkret innebar att jag lånade 1,6 miljoner på en bank och även det gav en särskild lyckokänsla.

Ser att jag har hela 160 spänn i plånboken. Smågodis eller aktier, det är frågan?

Bli först att kommentera

Ut ur mörkret…

Av , , Bli först att kommentera 6

Sist var det fortfarande vinter, och nu stirrar vi lystet på semesterplaneringen. Tiden går med andra ord. Själv har jag bland annat legat på NUS några dagar och kopplat hop en ven och en artär för framtida dialys. Det gick bara bulla nu är det bara att hoppas att det dröjer ett tag innan dialysen påbörjas. Semestern för övrigt, präglas nog av ett stort lugn. Några dagar i Vilhelmina annars närturism runt Umeå.Jag har ett sedan länge vilande fotoprojekt som nog vore perfekt att jobba med i sommar. För en gång skull handlar det inte om bilar utan ”något annat” även om självklart en och annan bil också kommer att fastna. Ser en av allt att döma superfin Electra -72, alltså likadan som jag hade. Kostar 134 000 vilket är liiite mer än jag tog för min. Men då är det ju ett helt annat skick också…Därmot en total utrostad och långt ifrån komplett Impala -59 för 70 000 får väl hänföras till fantasins värld…

Bli först att kommentera

Optimist eller realist först som sist…

Av , , Bli först att kommentera 5

En lite svårtolkad rubrik kanske men jag känner att det är viktigt att vara realist i dagens sanhälle för att behålla en viss optimism. De som bara ser ljusblå molntussar var de än tittar är rent ut sagt lite puckade eller har en osannolik förmåga att förtränga det verkliga läget.

Som är långt ifrån hopplöst men onekligen finns problem som måste hanteras, många. Ett nyckelord om vi ska komma framåt är ärlighet. Som det är nu vill jag påstå att alla inriktningar oavsett den specifika frågan ”justerar” verkligheten så att den ska passa dem. Skulle vi kunna få bort detta vore mycket vunnet.

En vän väckte förresten en ide härom dagen. Varför inte redovisa de verkliga kostnaderna för varje sjukvårdsåtgärd i en kolumn bredvid de 80 kr per dag eller vad det är nu som vi betalar. Många fattar nog inte hur enormt dyrt det är och skulle då få sig en tankeställare. Tänker närmast på de som hävdar att svensk sjukvård befinner sig på en katastrofal bottennivå. Där finns väldigt stora problem att lösa utan tvivel men en massiv satsning på att stoppa skatteflykt skulle ge oss några välbehövliga miljarder.

Bli först att kommentera