Nattblogg

Av , , Bli först att kommentera 5

Klockan närmar sig midnatt. Men jag har som vanligt ingen ordning å det gäller sömn. I varje fall inte som ”vanligt” folk.Tyvärr medför detta – tillsammans med följder av stroken 2008 – att jag kan somna nästan var som helst. En gång somnade jag på gymmet mitt under träning och vaknade av smällen då vikten ramlade ner!!! Observera att detta inte är supervänligt men det kan hända. Lätt pinsamt till exempel på jobbet eller i fullmäktige, vilket faktiskt har hänt.

Annars rullar det på. Vilket man inte ska gnälla över. Det kan komma en tid då vi längtar efter en vanlig vardag men har hamnat i en sits att vi inte mer kan hoppas på det. Svår sjukdom eller något annat. Det är stor tur att vi inte har någon kristallkula att titta i.

I morrn väntar inget märkvärdigare än lite handling av diverse småsaker så vitt jag vet. Gonatt!!!

Bli först att kommentera

Femti dar till jul – kul???

Av , , Bli först att kommentera 3

Själv har jag hamnat i ett ganska angenämt stadium då det gäller julfirande. Det innebär att jag tar det lugnt både med mat (som någon av stadens stora butiker får leverera) och klappar. Huset får i alla fall sin andel av juldekorationer och om tillfälle ges skriver jag gärna julrim på några paket. ”Här får du en pinne Att med fingrarna trycka Hård som sten Ger dig kortvarig lycka”. Detta rim döljer en snygg penna till en tjej som kanske gissar på något annat…

Såg att man hade auktion på en del folkvagnar för en tid sedan. Priserna stärker min uppfattning att jag kanske skulle behållit en del bilar. 1,3 miljoner för en VW-49 och 330 000 för en typ 3 som bara gått 300 mil, vilket nog förklarar priset. Har inte haft någon folka men en fin Granada Ghia 3,0 som jag visserligen fick bra för men hade fått betydligt mer för nu. Alla jänkare hade varit värda att behålla. Min Fairlane -62 till exempel. Minns inte om jag fick 2000 eller 4000 för den 1977. För ett par år sedan var den till salu för en bra bit över 100 000! Men då i ärlighetens namn totalrenoverad och smakfullt customiserad.

Går vi bakåt i tiden till tidigt 60-tal minns jag hur min pappa tog fram sin fina BSA B33-53 efter vintervilan och rullstartade den utför en backe för att överlämna den till två grabbar från grannbyn för facila 100 kronor. Då skulle ju alla köra bil.

Nog med minnen – i morgon ska jag bryta mina vanor och titta på hockey!!! Det sägs nämligen att Västerbotten är i final eller semifinal i TV-pucken.

Bli först att kommentera

Långhelg

Av , , Bli först att kommentera 5

Det var ett tag sedan. Nu senast avverkade jag en trevlig långhelg i Vilhelmina. Vi hade tur med det mesta, även vädret. Maten var god och typiskt norrländsk. Pizza, thaimat och sånt…. Roligt att se att en del småföretag rotat sig sedan sitt senaste besök, det är ju ”blodomloppet” i en sådan här liten kommun. Besökte inte Snöskoterns dag men såg att intresset var stort. Om jag inte räknat alldeles fel finns det dubbelt så många skoterhandlare som bilhandlare i Vilhelmina. Till slut en kommentar från min göteborgsuppväxta assistent då vi kom till Lycksele: ”två timmars resa genom ödemarken och så kommer man till ett stort hotell. Vem bor här?”

Bli först att kommentera

En dödsviktig fråga med mera…

Av , , Bli först att kommentera 6

Verkstadstiden jag jämrade mig över senast roddes till slut i hamn. Om en knapp vecka, 18 oktober, ska den fixas. Skönt. Den dödsviktiga frågan uppstod idag då jag läste DN:s lördagsbilaga. Det var en stor artikel om en man som i likhet med mig var dialysbehandlad. Han var 87 år och hade nu bestämt sig för att det fick vara nog. Han bestämde sig för att avsluta dialysen, för att så småningom avlida som en följd av det. Tydligen har vi rätt att bestämma det, i alla fall på Löfvenströmska där han behandlades.

Lustigt nog gav artikeln mig en liten pirrning av glädje inför utsikten att själv få bestämma över liv och död.

Inte för att jag har minsta tanke att avsluta dialys och liv. Men vem vet om 15-20 år??? Och då måste det vara skönt att kunna avgöra själv!

För övrigt närmar sig vilhelminsresan. Vinterdäcken ska på i veckan, sen hoppas jag ju att de inte ska behövas så mycket.

Trevlig fortsättning på helgen!!!

Bli först att kommentera

Ingen respons

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu börjar det bli lite akut. Jag har skickat tre mail till bilverkstaden X utan någon framgång. Observera att det INTE är Bilbolaget det handlar om. 28 oktober inträder körförbud och det vill jag verkligen slippa, Särskilt med tanke på att det är småsaker, egentligen. Tisdag är deadline – sedan får det bli nyssnämnda Bilbolag och hoppas jag hinner in där.

För övrigt har jag haft ett litet bytessug. Funderade på en Laguna som verkade riktigt fräsch och en Honda med massor av utrustning och hästkrafter. Men det är i stort sett omöjligt att hitta en bil i min ”kontantköpsprisklass” som gått mindre än min, 11 600 mil, och det är ju en förutsättning. Ska jag byta framöver får jag nog kittla banken lite…

Däremot har jag varit framgångsrik i konditoribranschen. Bakade en supersmarrig citronpaj tillsammans med min assistent igår. För att återgå till det kära ämnet bilar: hur tror ni killen i Söderhamn känner sig som gav 570 000 för en V90 för ett år sedan och som nu varit på verkstad 13 gånger?  Volvo har bytt mjukvara fem gånger men har nu gett upp och vägrar dessutom att ta tillbaka bilen. Det ligger nu hos ARN men om inte annat bevisar det att hur mycket de än smörar före köpet är du totalt rättslös då du skrivit på kontraktet…

Minns min gamla Fairlane -62, eller ”Farland” som förra ägaren sa. Den tarvade också vissa ingrepp. Den enda jänkare jag haft som var lite småstrulig. Växlarna slutade växla, ett hjul med lager och allt lossnade, Topplockspackningen sprack och all bensin rann rakt igenom bränslepumpen. Men senare i livet hade detta varit småsaker men just då var jag totalt oerfaren

 

Bli först att kommentera

Limbo

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja, då befinner sig Sverige i limbo. Ett siraps-segt icketillstånd där inget händer. Ska det bli nyval? Och hjälper det i så fall? Det är bara att vänta och se. Bilprovningen däremot, väntade inte utan de gav mig några mumsiga tvåor att bearbeta under oktober så nu väntar jag på en tid hos farbror bildoktorn.I slutet av månaden åker jag upp till Vilhelmina, något jag verkligen ser fram emot. Det var en väldigt kort rapport, på återseende!

Bli först att kommentera

Vad månde bliva?

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu, sju timmar efter avslutat val, är jag mest förbryllad inför framtiden. Kul att det gick så bra för (V), trist att så många valde att älska SD utan hänsyn till uppförande och vallöften, vi får se vad de kan ställa till med i sin vågmästarroll. Gonatt!!!

Bli först att kommentera

Det får bli en förtidsröst.

Av , , Bli först att kommentera 1

Konstaterade idag att ett ställe i Umeå där man kan förtidsrösta ligger precis längs min väg in på sjukhuset som jag tar två dagar i veckan. Ganska naturligt blir det då en förtidsröst. Det är det enda jag nämner om politik, för övrigt ska jag inte skriva ett politiskt ord förrän tionde september.

Däremot kan jag skriva om att höstvindarna så sakta verkar ha etablerat sig här i Umeå. Jacka i stället för väst till exempel. Från november till april får vi dras med det som många älskar. Men inte jag. Det är givetvis vintern jag pratar om. Jag tror de flesta som kör ”rulle” kan skriva under på det.

Full huggning på jobbet i alla fall. Gör ett register över skyddsblad som är äldre än tre år och därför ska revideras. Finns runt 600 att gå igenom…

Bli först att kommentera

Alternativ fotboll

Av , , Bli först att kommentera 3

Det är nog den bäste beteckningen på den idrott vi utövade i min ungdom. Vi hade en hel fotbollsplan men oftast var vi för få så det blev att spela mot ett mål. Domare var också sällsynt, eventuella skiljakligheter löstes man mot man. Några av oss hann dessutom bli ”proffs” och spelade för grannbyn. Det var minnesvärda resor då deras lagledare hämtade oss. Han hade nämligen bara en hand och den andra ersatt av en krok. Då vi väl kommit upp på storvägen drog han upp 142:an i en aktningsvärd hastighet varefter han hakade fast kroken i ratten och försvann under instrumentbrädan för att bota en ständigt strulande radio.Men vi kom ju fram varje gång. Hemma hade vi ibland turen att få fränas av en av byns ”riktiga” fotbollsspelare som spelade i Vilhelmina. Jag har aldrig varit så utmattad som efter ett sånt träningspass. Men lik förbaskat sprang man ivrigt dit dagen efter!

Till slut nådde vi den digniteten att vi fick spela riktiga matcher mot byar flera mil bort…

Bli först att kommentera

Slut för i år

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja då försvann semestern 2018 över stupkanten för att aldrig mer återkomma. Ja, nu ljög jag, har faktiskt en vecka kvar men det lät mer dramatiskt så här!

Det har varit bra med små trevliga utflykter och nu ser jag fram emot en fin höst. En liten chock fick jag dock då jag skulle boka service på bilen igår .Absolut tidigast möjliga är 18 september! Då undrar jag om man inte är lite överbelagd av vinstskäl?? Eller går det att förklara på annat sätt?

Ok, ut i arbetslivet nu efter helgen!

Bli först att kommentera