Att se det objektivt…

Av , , Bli först att kommentera 3

En lugn och vilsam midsommar har förflutit. Middagen på midsommar blev bulgursallad och alla starkvaror lyste – som vanligt – med sin frånvaro. Klockan fyra på midsommaraftons morgon slog jag till på ett nytt objektiv, i alla fall. Det passade mina syften så varför inte? Ska bli spännande att se om det lever upp till vad det lovar då det kommer.

Objektivet är ett 70-300 för den insatte. Alltså en s k telezoom. Jag hoppas dess liv blir bättre en ett annat tele jag hade för länge sedan. Jag gjorde ett reportage för Wheels Magazine om en Cadillac cab -47 och vi fotade utanför en herrgård. På väg tillbaka undrade cadillacägaren om jag glömt något ”för ägaren till herrgården ligger bakom oss och blinkar med lyset”. Givetvis var det min dyraste telezoom som glömts kvar på gräsmattan…

Bli först att kommentera

Taktikfantomer

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag imponeras över alla, mer eller mindre kluriga taktikupplägg under fotbolls VM. Då jag spelade fanns det bar ett upplägg att följa för oss spelare: ”Fo du tag ti bolln sä sparken langt åt hällvette!!!”.

Att kunna göra rejäla höjdare var också bra. Helst skulle bollen försvinna bland molnen för att så småningom dimpa ner bakom motståndarmålvakten.

Om du till äventyrs inte läst Nicke Sjödins novell som jag tror heter ”Lagledarn” så rekommenderar jag den varmt. Den är oerhört rolig och har en hög igenkänningsfaktor för alla som spelat boll i ett byalag för länge sedan…

Bli först att kommentera

Internationella Ingemar…

Av , , Bli först att kommentera 3

Mina tv-apparater (säger man så numera?) är Sydkoransk och Kinesisk. Bilen är från Frankrike, eller möjligen Turkiet, mina kameror är Japanska, telefonen är från Sydkorea. Varifrån datorerna härstammar vete tusan men en undersökning ger vid hand att de är från Taiwan även om den ena heter Packard-Belle.

De av mina ägodelar som är genuint svenska är rullstolarna. Tror jag i alla fall.

Vad vill jag då ha sagt med det här? Ja, det vete tusan, men om inte annat kan man lära sig att vi är betydligt mer internationella än vi tror…

Bli först att kommentera

Det börjar dra ihop sig…

Av , , Bli först att kommentera 3

Valet närmar sig och nu tror jag knappast att vindarna kommer att hinna ändras särskilt drastiskt. Tyvärr måste jag konstatera att Sverigedemokraterna blivit ett mer etablerat parti. De är inte längre ett gäng foliehattar med propellerkeps utan det verkar finnas ganska många i det partiet som kan föra sig och till exempel klara en intervju utan att skämma ut sig. Men glöm inte för en sekund att det systematiskt röstar antidemokratiskt och har arbetarrörelsen som en tydlig fiende. De har fått en oväntad draghjälp av ett ovanligt ryggradslöst regeringsparti som inte vågar resa sig och spänna ögonen i väljarna om ”åt var och en efter behov, från var och en efter förmåga” då det handlar om konfliktflyktingar. Och som tyvärr ibland får även en sympatisör som jag att bryta ihop över hur de inte lyckas hålla sina löften .De driver dessutom ibland frågor som ”den stora massan” inte uppfattar som särskilt angelägna.

För att göra en riktig kovändning kan jag konstatera att de bilar jag hade som brukskärror för 20 år sedan nu betraktas som attraktiva veteranbilar av många ungdomar. Passat -85. Audi 80 -81. Vill ha!!! Vad drömde jag om 1982? Jag hade en period som SAAB-entusiast och samtidigt byggde nämnda företag en projektbil ”Red baron” som verkligen väckte begär. Så min 99:a fick inredning i krossad plysch, läderratt och stereo med åtta högtalare. Samt en ovishligt stor mängd Wunderbaumgranar. Jag hade en tjejkompis som inhandlat en ursnygg Cadillac Coupe De Ville -59 men som på grund av låg ålder inte fick köra själv vilket innebar att jag ofta fick det nöjet. Och har man en gång rattat en sådan glömmer man det aldrig. För övrigt kan jag nämna att den – och många andra 50-talsjänkare – har vänstergäng på hjulbultarna på ena sidan och högergäng på den andra vilket nog drivit många däcksmontörer till vansinne…TREVLIG HELG!!!

Bli först att kommentera

Besiktning godkänd!

Av , , Bli först att kommentera 4

Idag var jag på ortopeden för att gå igenom förra veckans magnet- och lungröntgen. Det så bara bra ut, inga tumörer som blossat upp,  vilket ju känns skönt. Efter operationen -06 gjorde jag de här undersökningarna varje halvår men nu är det bara vartannat år sedan några år tillbaka.

Det är väl vad som finns att meddela, någon timme kvar på jobbet innan helgen börjar…

Bli först att kommentera

Nationaldag

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja, i morgon smäller det alltså. Glädjande nog verkar dagen firas i de flesta kommuner och vi kanske åker och titta på någonstans. Tankarna går till ett 17:e maj firande i Norge (förstås) för många år sedan. Några välfyllda raggarbilar från Vilhelmina hade gjort sitt bästa för att ställa till skandaler under dagarna runt nationaldagen. En kväll hade gänget stannat vid en telefonkiosk för någon skulle ringa. Utan förvarning splittrades bakrutan på en av bilarna av ett kraftigt järnrör och sekunderna senare var de omringade av massor av småbilar (amerikanare var inte så vanligt i Norge då) och stryk utlovades. Jag vet inte hur det gick men jag körde en av bilarna strax efteråt och sidorna var fullständigt söndersparkade…

Ha en bra nationaldag – och sparka inte sönder några raggarbilar!!!

Bli först att kommentera

En lovande tid

Av , , Bli först att kommentera 3

”För dig börjar en lovande tid med välförtjänt lön för mödan”. Så lyder texten i min spådomskaka jag fick till middagen. Frågan är vad som ska hända. Ska jag köpa fler trisslotter på söndag??? Så mycket annat kan jag inte se kan hända då det gäller att få lön för mödan.Spänningen är stor.

Bli först att kommentera

Att inte yra runt

Av , , Bli först att kommentera 4

1979 anlände jag till Umeå på – förmodligen – lätt darrande ben. Det innebär bland annat att jag varit umebo under en oändlig mängd Brännbollsyror. Dock har jag aldrig varit närvarande på plats, så att säga. Det kan verka märkligt men den enkla förklaringen är att jag under många år oftast var i Vilhelmina på helgerna. Så jag missar oftast begivenheterna.

Däremot missade jag inte festivalen i Junsele 2005. Varför jag nämner den är bara för att det var ett av mina sista framträdanden där alkohol spelade någon roll.

Vi åkte 6-7 man i en lila Caprice herrgårdsvagn och redan på vägen dit  drabbades vi av nedsatt orienteringsförmåga. Väl på plats löste vi snällt in oss – för att några timmar senare hoppa över staketet. Vi hade glömt att vi löst in oss!!!

Framåt natten blev det inte bättre av att vi träffade en kille som hade en Chevavan fullproppad med sprit.

Sammanfattningsvis var det en natt som kunde göra en till nykterist för evigt

Nu är det i alla fall helg. Njut av den!!!

Bli först att kommentera

Full huggning i värmen

Av , , Bli först att kommentera 3

Full fart på jobbet idag. Gör ett register över alla CE-märkta verktyg, och det är inte få. Sex tjocka pärmar. Dessutom fick jag ett gäng skyltar som ska göras i ordning. Men jag klagar absolut inte, det bra då det finns jobb. Sen ska jag tydligen byta jobbdator och det får man nog räkna med ta ett par dagar. För övrigt trivs jag bra i värmen. Min kropp som kan stelna till och börja värka om det är kallare än +20 fungerar bra. Men klimatanläggning i bilen är inte dumt, jag minns hur jävulskt varmt det kunde bli i en Amazon med galonklädsel. Och dessutom rökte man gärna oavbrutet. Tänk er det, barn av vår tid!!!

Å andra sidan kunde det vara det motsatta på vintern. Jag minns en natt med drygt 30-gradig kyla och en resa mellan Fredrika och Åsele. Vi åkte Ford Taunus och jag satt påbyltad mitt i baksätet. Kompisen som körde utbrast plötsligt ”Du, får jag låna handskarna av dig – jag har ”nagelbitn” så jag kan inte hålla i ratten…

Men idag har nog ingen sådana problem.

Bli först att kommentera

Genomlyst från alla holl!

Av , , Bli först att kommentera 3

NUS även idag, men den här gången för röntgen. Både magnet- och vanlig lungröntgen. Detta gjorde jag varje halvår under många år efter min tumöroperation, men nu är det mer sällan. Det var säkert fyra år sen sist. De vill givetvis se om tumören kommit tillbaka. Men nu är jag i alla fall ”ledig” tills på måndag då det är dialys igen.

Med tilltagande ljus och värme har suget att fotografera så smått vaknat. I helgen tar jag mig inte så långt, ingen assistent som jobbar har körkort,  men kanske en liten expedition till veckan? Som tur är har vi ju naturen inpå knutarna här i Umeå om det är natur man är ute efter. Och det lär säkert genomföras några bilträffar i sommar och bilar är ju mitt favoritmotiv.

Till sist: får precis höra att en avskrädeshög vid namn ”Alternativ för Sverige” härjar i riksdagen. Tydligen gamla sverigedemokrater som är ännu fyra mil till höger med en uppfattning om Sverige som trotsar alla uppfattningar om verkligheten. Jag hoppas verkligen att det här är absolut sista gången jag hör talas om dem!!!

Bli först att kommentera