Vad månde bliva?

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu, sju timmar efter avslutat val, är jag mest förbryllad inför framtiden. Kul att det gick så bra för (V), trist att så många valde att älska SD utan hänsyn till uppförande och vallöften, vi får se vad de kan ställa till med i sin vågmästarroll. Gonatt!!!

Bli först att kommentera

Det får bli en förtidsröst.

Av , , Bli först att kommentera 1

Konstaterade idag att ett ställe i Umeå där man kan förtidsrösta ligger precis längs min väg in på sjukhuset som jag tar två dagar i veckan. Ganska naturligt blir det då en förtidsröst. Det är det enda jag nämner om politik, för övrigt ska jag inte skriva ett politiskt ord förrän tionde september.

Däremot kan jag skriva om att höstvindarna så sakta verkar ha etablerat sig här i Umeå. Jacka i stället för väst till exempel. Från november till april får vi dras med det som många älskar. Men inte jag. Det är givetvis vintern jag pratar om. Jag tror de flesta som kör ”rulle” kan skriva under på det.

Full huggning på jobbet i alla fall. Gör ett register över skyddsblad som är äldre än tre år och därför ska revideras. Finns runt 600 att gå igenom…

Bli först att kommentera

Alternativ fotboll

Av , , Bli först att kommentera 3

Det är nog den bäste beteckningen på den idrott vi utövade i min ungdom. Vi hade en hel fotbollsplan men oftast var vi för få så det blev att spela mot ett mål. Domare var också sällsynt, eventuella skiljakligheter löstes man mot man. Några av oss hann dessutom bli ”proffs” och spelade för grannbyn. Det var minnesvärda resor då deras lagledare hämtade oss. Han hade nämligen bara en hand och den andra ersatt av en krok. Då vi väl kommit upp på storvägen drog han upp 142:an i en aktningsvärd hastighet varefter han hakade fast kroken i ratten och försvann under instrumentbrädan för att bota en ständigt strulande radio.Men vi kom ju fram varje gång. Hemma hade vi ibland turen att få fränas av en av byns ”riktiga” fotbollsspelare som spelade i Vilhelmina. Jag har aldrig varit så utmattad som efter ett sånt träningspass. Men lik förbaskat sprang man ivrigt dit dagen efter!

Till slut nådde vi den digniteten att vi fick spela riktiga matcher mot byar flera mil bort…

Bli först att kommentera

Slut för i år

Av , , Bli först att kommentera 3

Ja då försvann semestern 2018 över stupkanten för att aldrig mer återkomma. Ja, nu ljög jag, har faktiskt en vecka kvar men det lät mer dramatiskt så här!

Det har varit bra med små trevliga utflykter och nu ser jag fram emot en fin höst. En liten chock fick jag dock då jag skulle boka service på bilen igår .Absolut tidigast möjliga är 18 september! Då undrar jag om man inte är lite överbelagd av vinstskäl?? Eller går det att förklara på annat sätt?

Ok, ut i arbetslivet nu efter helgen!

Bli först att kommentera

Ska bara vara tyst

Av , , Bli först att kommentera 4

I hastigheten uttryckte jag mig spontant på Facebook om den stackars killen som sköts ihjäl av flera poliser i Stockholm härom dagen. Jag ska hädanefter inte yttra mig alls innan utredningen är avslutad. MEN en sak kan jag inte låta bli att fundera över. Enligt deras befäl jobbade de poliser som var inblandade precis som vanligt efteråt. Det gör mig lite rädd – visst brukar poliser som skjutit ihjäl någon tas ur tjänst, i alla fall tillfälligt. Värderas en människa med Downs syndrom lägre än en frisk person???

Annars är det bra nu då vi går in i sista semesterveckan.Har ätit och äter mycket fisk från salteriet i Obolla (hur fan stavar man till det???). I veckan ska jag försöka åka till Rovögern och njuta deras enorma räkmackor

Som synes handlar det mycket om mat. Men jag ska även försöka hitta Tårtgeneralen på DVD, för att njuta av en filmkväll.

Hade jag råd skulle jag lämna landet nu och återkomma tionde september. För nu råljuger alla som är med i valcirkusen och jag blir hjärtligt trött på det. För övrigt träffas vi väl i kyrkan i morgon? De som känner mig ramlade nog av stolen nu, men jag skämtar bara! Men ha en trevlig söndag.

Bli först att kommentera

Bränt barn …

Av , , Bli först att kommentera 1

I går morse började det fint. Lyfte en bräddfull åggkastrull från spisen och lyckades hälla kokande vatten över ena benet. Efter viss oro släppte dock smärtan helt men det är inget man gör för skojs skull

För övrigt har jag inte skadat mig alls de senaste dagarna vilket väl får ses som en framgång. Men den som lever får se…

Bli först att kommentera

Ost!!!

Av , , Bli först att kommentera 4

I dag var vi i Burträsk, på besök i Ostens Hus. Intressant att höra västerbottensostens historia och givetvis blev det en bit i bagaget på hemvägen. Det fanns gott om loppis-skyltar längs vägen men vi behärskade oss. Då det gäller annonser om saker eller tjänster som man kan läsa är det en sak som jag noterat, nämligen meningen- ungefär -  ”billigt och bra önskas köpa”. Den formuleringen är jättevanlig även om det egentligen är två oförenliga begrepp. ”Får kosta men ska vara bra” eller ”gärna smårisigt men billigt” vore naturligare.

För det som verkligen är bra brukar också kosta, enligt min erfarenhet.

I morgon väntar nog något museum…

Bli först att kommentera

Härligt regn – men väl ljudlig åska

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja, så kan man sammanfatta nederbörden idag. Åskan dundrade så en känslig person kunde bajsa på sig.Jag har en känsla av att man nu börjar få lite kontroll över de flesta skogsbränderna vilket ju är skönt. Minns i min gröna ungdom då  jag råkade skjuta en larmraket rakt in i en skogsdunge. Sällan har väl 150 meter varav en del rakt upp för en grusgrop, avverkats så snabbt!!!

En annan gång fick en kompis hjärnsläpp och kastade massor av brinnande tändstickor i torrt gräs. Då var det nog bara änglarna som räddade oss…

Bli först att kommentera

Hur får jag råd?

Av , , Bli först att kommentera 4

Jag har i alla fall lekt med tanken att skaffa en i huvudsak eldriven bil. En sådan tillsammans med en hyrbil för längre resor skulle passa min bilanvändning fint.  Men först och främst behöver jag få en laddasation uppbyggd hemma och vem betalar det? Sedan är det en annan liten komplicerande faktor…

DN testade en ganska liten Hundyai (lär mig aldrig stava det). Visserligen pigg som en raket och allmänt bra men priset låg på runt 450 000. Var tar jag de pengarna? De testade också en stor Hundai som gick på vätgas, och den var väldigt bra. Prislapp 650 000. Så alternativa drivkällor är fortfarande en affär för de välbeställda  i samhället.

Visst KAN du hitta en begagnad Prius för under 100 000. Men då är det vanligen en gammal taxi som gått 40 000 mil…

Ett knepigt dilemma.

Bli först att kommentera

Halvtid

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja, då var andra semesterveckan avklarad. Uj så fort det går! Nästa vecka har jag bland annat Ostens hus i Ånäset på programmet. Kanske åker jag till Rovögern och provar deras fantastiska räkmackor. Onsdagsträffen på Gammlia är ett måste om tjänstgörande assistent har körkort. Bildmuseet? Why not? Så dagarna går nog. Och salteriet i Obbola som har några delikatesser jag vill stoppa i kylen.

Leker lite med tanken att köpa en jänkare MEN det finns ett antal invändningar som tyvärr omöjliggör det. Eller nu tog jag i – om jag verkligen ville gick det nog att lösa.

Bli först att kommentera