Optimist eller realist först som sist…

Av , , Bli först att kommentera 3

En lite svårtolkad rubrik kanske men jag känner att det är viktigt att vara realist i dagens sanhälle för att behålla en viss optimism. De som bara ser ljusblå molntussar var de än tittar är rent ut sagt lite puckade eller har en osannolik förmåga att förtränga det verkliga läget.

Som är långt ifrån hopplöst men onekligen finns problem som måste hanteras, många. Ett nyckelord om vi ska komma framåt är ärlighet. Som det är nu vill jag påstå att alla inriktningar oavsett den specifika frågan ”justerar” verkligheten så att den ska passa dem. Skulle vi kunna få bort detta vore mycket vunnet.

En vän väckte förresten en ide härom dagen. Varför inte redovisa de verkliga kostnaderna för varje sjukvårdsåtgärd i en kolumn bredvid de 80 kr per dag eller vad det är nu som vi betalar. Många fattar nog inte hur enormt dyrt det är och skulle då få sig en tankeställare. Tänker närmast på de som hävdar att svensk sjukvård befinner sig på en katastrofal bottennivå. Där finns väldigt stora problem att lösa utan tvivel men en massiv satsning på att stoppa skatteflykt skulle ge oss några välbehövliga miljarder.

Bli först att kommentera

Giv akt???

Av , , Bli först att kommentera 4

Om ungefär två veckor är det 39 (!!!!) år sedan jag muckade från det militära. Och nu ska man tydligen blåsa liv i värnplikten igen. Jag gillar faktiskt tanken, främst för att jag tyckte att det var en bra social träning. Det är heller ingen nackdel att ha några tusen tränade och insatsklara vid översvämningar och andra naturfenomen – som inte torde bli ovanligare. Det tråkiga sidan är att det också handlar om att bygga upp en konfliktberedskap. Omvärldsläget blir succesivt kärvare.

Egentligen borde vi ge ansvariga politiker från 70-talet en rejäl knäpp på näsan för att de var så bottenlöst korkade. Flygvapen, militär, förnödenheter för civilbefolkningen – nästan allt monterades ner och skrotades. Jag är INTE ute efter en militärstat utan en trovärdig beredskap på alla fronter. Men i bakgrunden handlar det väl förstås om att spara pengar. Ja förresten – vart tog de trettiarton miljarder som ett skrotat värnpliktsförsvar innebar vägen???

 

En utvikning: få se vem som bli först att ta hem en ZIL, Chaika eller annan öststatslyxbil. Det kanske redan har hänt även om jag missat det. Tekniskt var väl många i princip Packard, som ryssarna köpt verktygen till och det är ju inte det sämsta. Men hade kommunistkina någon bilproduktion? Är det någon som vet?

Bli först att kommentera

Om jag hade en miljon. Otroligt orginellt…

Av , , Bli först att kommentera 5

Vem har inte funderat i de banorna. Även om nu en miljon inte är vad den en gång varit. Men så här skulle jag gå till väga:

- Jag skulle lägga 200 000 på en tämligen ny Toyota Avensis kombi. E n lite trist men bra bil som dessutom är snygg.

- 100 000 till någon form av stöd till något som behöver stöd. I Sverige eller utomlands och kanske fördelas pengarna till flera.

- 10 000 för att fräscha upp vardagsgarderoben. Skulle inte tacka nej till några snygga jackor, till exempel

- På IT-sidan intet nytt. Har två rätt nya datorer och två ännu nyare TV apparater och ny stereo.

- Även på kamerafronten har jag allt jag behöver. MEN kanske jag skulle köpa ett bildbehandlingsprogram typ Lightroom.

- Jänkarsuget finns ju men jag har dels inte något garage, dels kör jag inte själv längre. Så det får vara så länge.

- Resa då? Det är inte så lätt med alla sjukdomar men gick det att ordna kunde jag lägga 200 000 på några veckor till Hawai, mitt drömresemål, med två assistenter.

- Betala mina lån

- Resterande 350 000 fick gosa på ett konto som jag vet ger lite ränta och som omfattas av staens insättningsgaranti. Trygghet alltså.

- Hm, en miljon är nog fortfarande rätt mycket…TREVLIG HELG!

Bli först att kommentera

Blåst på konfekten

Av , , Bli först att kommentera 5

I onsdags då jag dundrade in på jobbet väntade två STORA smörgåstårtor i fikarummet.  En bra början på dagen, eller hur? Men själv tackade jag ödmjukt nej till erbjuden bit. Vi i min arbetsgrupp har nämligen ett möte runt lunch varje onsdag och förra onsdagen hade vi lite lätt pratat om att äta s-tårta även där och jag kände att två portioner på några timmar blev lite mycket.

Men väl på det senare mötet visade det sig att det inte skulle bli något fika. Jag blev med andra ord totalt blåst på konfekten. Men kanske nästa onsdag…

Nya tv:n går kanon för övrigt.

Bli först att kommentera

Ingen operation!

Av , , Bli först att kommentera 4

Nej, idag fick jag vända med ogjort ärende, hann bara lämna lite prover. När det blir av nu är osäkert men sjukhus och operationer är ändå inte min cup of tea. Jag hann till och med på jobbet…

Väntar på ny tv:n som borde komma vilken dag som helst. Tack vare att den är på 28 tum kanske den kräver vissa smärre ommöbleringar, vi får se.

En annan åtgärd som är högt prioriterad är att gnugga av den millimetertjocka saltsmeten på bilen. Det blir nog så snart vädret tillåter. Stengrå ska den visst vara därunder, få se om det stämmer.

I morrn väntar träning och på onsdag viskades det om smörgåstårta på jobbet. Det är väl ungefär vad som händer i närtid…

Bli först att kommentera

Med Mustang i full fart…

Av , , Bli först att kommentera 5

Efter en tid började min 15-årsmoppe, en röd Mustang, kännas lite slö. Detta trots att den gick bra för att vara otrimmad. Nästan 40 om jag minns rätt. Men mer pulver behövdes. Alltså åkte jag till kompisen Arne några ´byar bort för att jacka kolven.

Mina kunskaper var minst sagt ytliga medan han var en rutinerad trimmare.

Det jag minns bäst är att vi lyckades tappa ner ena låsringen till kolvbulten i vevhuset och det var nog bara försyn från ovan som gjorde att vi lyckades fiska upp den!

Men när operationen var avslutad öppnade sig en ny värld. Moppen kändes som en vild springare. Harreminje, mätaren tangerade ju 50 ibland. Jag kände det som om jag flög.

Många år senare då jag hunnit bli både mogen och kanske lite övermogen hade jag en annan minnesvärd tvåhjulsupplevelse. Men den här gången var det lite mer än en hästkraft, runt 150 närmare bestämt. Jag fick nämligen nöjet att testa en Kawasaki ZZR 1100. Det var på det tiden det var den RIKTIGA värstingen.

Förvånansvärt snäll att köra var den. Även om jag nog knapp körde över 100 så jag satt den inte på prov, strax över 300 var väl toppfart.

Däremot ingen höjdare på grusväg då racingdäcket fram ”wobblade” hela tiden.

Men som sagt – minnesvärt. Ungefär i paritet med då jag körde 270 med en Porsche men det är en annan historia…

Bli först att kommentera

Jag har åsikter igen!

Av , , Bli först att kommentera 3

Kanske är det våren som fått hjärnvindlingarna att tina upp. Kanske att jag haft bra flyt några dagar.

Bra flyt…i mitt fall räcker det med att ett känt mediaföretag med tyskklingande namn snällt tog tillbaka en nyköpt tv som visade sig vara paj. Och att butiken snällt tog tillbaka den ettersalta kasslern och gav mig mer än jag betalt. Och inte minst att mina prover såg bra ut, undantaget då njurarna som länge varit på väg in i dödsriket. Jag hinner nog börja med dialys under året gissar jag.

Detta föregås av att jag kommer att läggas in några dagar i slutet av februari för att lyfta fram en ven och en artär som ska kopplas ihop och bli tjock så dialysblodet ska kunna cirkulera i den. Det hela känns väl så där i och med att det troligen blir livsvarigt. Tror inte på allvar att de letar upp en njure till en gammälg som jag utan jag lär bli dialysberoende resten av livet. Har tyvärr ingen kompatibel bror eller syster heller.

Har ni märkt – då vi ändå pratar munterheter – hur ofta media och andra undrar hur god vår beredskap är i händelse av en kris. Ja, egentligen är det ju krig det handlar om även om det känns hurvigt att erkänna.

Det knakar i fogarna i princip jorden runt och kanske får man vara tacksam som redan nått de sista bitarna i livspusslet. Jag avundas egentligen inte de som föds nu…

Till slut något helt annan. Det finns en Facebooksida om svensksålda jänkare och det är helt otroligt vilka vrak som renoveras och blir trevliga inslag på vägen. En del som hamnat i ”raggarsvängen” hinner till och med köras ner ytterligare en gång och renoveras igen från vraknivå. Vilka prestationer!!!

Bli först att kommentera

Kortfattad sammanfattning

Av , , Bli först att kommentera 5

Väldigt kort så här mitt i natten: 27 nästa månad ska jag läggas in för att operera den fistel där så småningom dialysen ska göras. Men sedan ska den i alla fall mogna 3-4 månader innan den kan användas. Sovrumstvn fortsatte busa så jag beställde en ny i kväll. Donald Trump fortsätter också att busa – det verkar bara bli värre. Och i media diskuteras på allvar hans mentala hälsa. Kommer han att sitta ett år???

Bli först att kommentera

Chocken har släppt

Av , , Bli först att kommentera 3

Den senaste tiden har jag varit lite handlingsförlamad, främst som en följd av Trumps osannolika seger. Tror jag i alla fall. Att följa händelseutvecklingen har gett fullt tillräckligt. Jag har inte behövt skriva något själv. På det personliga planet har det nästan varit för bra. Tycker jag livnärde mig på julskinka och skumtomtar hela julhelgen. Ändå var mina värden bra då jag kollade för några veckor sedan. Dock har bilden på sovrumstv:n packat ihop så det blir till att nyinvestera där. Om energin verkligen flödar ska jag skriva ett lite längre inlägg om mina tankar och funderingar i morgon. Men ha det bra så länge…

Bli först att kommentera

En typisk svensk blogg

Av , , Bli först att kommentera 6

Ja, för den kommer tyvärr inte att präglas av någon sydländsk optimism. För 2016 var inte något att hurra för och jag är rädd att nästa år kan bli lika illa. För frågan är vad som egentligen skulle kunna bli bättre? Flera till synes olösliga världskonflikter, världsklimatet närmar sig härdsmälta, grova brottslingar får sänkta straff och domstolar menar att man mycket väl kan våldta sovande och kraschar man bilen i fyllan – ja då är det givetvis spöket Laban som kör.

Personlig assistans kommer väl i framtiden bara att beviljas riksdagsmän och mal man sönder sjuka och arbetslösa i idiotprojekt självdör de förhoppningsvis.

Det här blir ju givetvis en alldeles för dyster svartmålning. Det kan hända många bra saker 2017. Till exempel: Elbilarna blir ett vanligare inslag i trafikmiljön. Sverigedemokraterna tappar de flesta sympatierna och gör ett katastrofval 2018. Vi börjar sakta bli ett ännu friskare folk vilket minskar belastningen på vården. Palmemordet får till slut en lösning. Och då vi ändå är i farten löses Viola Widegrens försvinnande 1947. Däremot får vi ingen förklaring på det största mysteriet – hur Donald Trump kunde bli president. Vi kan bara hoppas att han sköter sig oändligt mycket bättre än under valturnén.

Personligen hittar jag av en slump en Dodge Charger -68 med 426 hemi som stått uppallad i varm och torr lokal sedan 1975. Ägaren måste nu riva garaget och är glad om han får 5 000 för bilen…

NYTT OCH FÖRHOPPNINGSVIS GOTT 2017 TILL ER ALLA!!!

 

Bli först att kommentera