Och så gick det en månad igen…

Tiden går och vi med den. Särskilt vi som börjar bli äldre kan konstatera att månaderna flimrar förbi. Jag som nyss firade 50 med en rolig fest i min hemby kan nu börja fundera över vad jag ska hitta på om 1,5 år då jag fyller 60! En sak jag hade tänkt skriva om är det märkliga kovändning som gör att villkoren då det gäller färdtjänst och handikapp-parkeringar drastiskt försämrats. Då det gäller det sistnämnda har jag haft parkeringstillstånd sedan 2010 och ingen har drömt om att ifrågasätta det. Ne drogs det plötsligt in. Jag bedöms kunna sitta och vänta medan min assisten jagar en vanlig parkering. Vilket är tacksamt i en stad som systematiskt motarbetar bilar och parkeringsmöjligheter. Det finns mycket att säga om detta men i nuläget har jag lämnat det hela till jurist och jag får kanske anledning att återkomma, oavsett hur det går.

Elrullstolen går i alla fall som en raket! Vännäs tur och retur på en halvtimme! Nej, där skämtar jag förstås, men du ska gå bra fort för att hänga med. Kanske som min kusin Anders i Västerås som fyller 50 idag och som i många år varit bland landets duktigaste gångare. Jag hoppas han i alla fall hann sätta sig ner och mumsa tårta idag!

Ett annat transportmedel om man inte vill gå är att åka bil. Då jag var uppe i Vilhelmina i maj fick jag glädjen att cruisa runt i en så pass ovanlig bil so en Edsel. För den som inte vet kan jag berätta att det var ett märke som skulle glida in och fylla en lucka som Ford bedömde fanns i sortimentet. Nu uteblev dock jätteframgångarna, delvis beroende på att Fordkoncernen utlovat ett underverk i förhandsreklamen. I verkligheten var det en ”vanlig” bil med några speciella lösningar som växelväljare i rattnavet och hastighetsmätare a la badrumsvåg. Jag kunde i alla fall konstatera att det exemplar jag provåkte kändes riktigt bra trots att det är en 58:a och jag hoppas ägarna får mycket trevlig cruising i sommar.

Namnet  Edsel kom för övrigt till efter att tusentals förslag förkastats. Och efter all denna möda blev det till slut namnet på Henry Fords son som kom att hamna på den nya bilen…

En kommentar

  1. Maria

    Då kan jag berätta att Edseln å vi åkte upp till Stekenjokk igår på invigningen av den så mödosamt framskottade vägen. Efter ett snabbt stopp i Saxnäs för att hämta upp Å, R och E samt ursöta lilla valpen Kajsa så åkte vi iväg tillsammans med många andra trevliga bilar från när och fjärran.
    Allt gick bara fint ända tills vi kom upp till stekenjokk. Där var det bilköer, dubbelsidig parkering och när vi väl tråcklat oss in på området fanns det till min stora besvikelse ingen plats att parkera. Nåja, parkera kunde vi men då som spridda skurar blandat med ”vanliga” bilar.
    Alla glada tills vi klev ur bilen och bokstavligen höll på blåsa bort! Kaffe, bulle, jojk och sen var vi nöjda. Andra bättre klädda, mer tålmodiga människor stannade nog under hela programmet men vi återvände till civilisationen, förberedde grillen och drack lite förfriskningar med alla glada vänner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.