Giv akt???

Om ungefär två veckor är det 39 (!!!!) år sedan jag muckade från det militära. Och nu ska man tydligen blåsa liv i värnplikten igen. Jag gillar faktiskt tanken, främst för att jag tyckte att det var en bra social träning. Det är heller ingen nackdel att ha några tusen tränade och insatsklara vid översvämningar och andra naturfenomen – som inte torde bli ovanligare. Det tråkiga sidan är att det också handlar om att bygga upp en konfliktberedskap. Omvärldsläget blir succesivt kärvare.

Egentligen borde vi ge ansvariga politiker från 70-talet en rejäl knäpp på näsan för att de var så bottenlöst korkade. Flygvapen, militär, förnödenheter för civilbefolkningen – nästan allt monterades ner och skrotades. Jag är INTE ute efter en militärstat utan en trovärdig beredskap på alla fronter. Men i bakgrunden handlar det väl förstås om att spara pengar. Ja förresten – vart tog de trettiarton miljarder som ett skrotat värnpliktsförsvar innebar vägen???

 

En utvikning: få se vem som bli först att ta hem en ZIL, Chaika eller annan öststatslyxbil. Det kanske redan har hänt även om jag missat det. Tekniskt var väl många i princip Packard, som ryssarna köpt verktygen till och det är ju inte det sämsta. Men hade kommunistkina någon bilproduktion? Är det någon som vet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.