En begränsat framgångsrik lördag…

Dagen har väl mest rullat på i ganska sävlig lunk. Men när jag nu sammanfattar pingstlördagen (visst är det pingstlördag?) märker jag att jag inte haft det perfekta flytet. Skrivbordet på en av datorerna behagade vända bilden upp och ner och hon som kan fixa dylika påhitt jobbar först på måndag. Mina försök att förstå hur jag flyttar bilder från mobil till dator resulterade i…nada, säger man väl. Märkligt nog står det inget i manualen heller. Till sist jagade jag en låt på You tube men misslyckades trots ivriga försök.

Om jag höjer blicken lite till ett nationellt perspektiv måste jag tyvärr konstatera att fler och fler köper Sverigedemokraternas budskap. Det är bara att konstatera att ingen tvivelaktig insats från deras sida kan minska deras popularitet.

Men vad som är mest tragisk är att  de är de traditionella partierna som trampat stigen för dem. Tyvärr har regerande Socialdemokrater tagit en del medborgarfientliga beslut som mycket väl kan kosta dem makten i höst. Visst, till stor del eftergifter  för miljöpartiet men de driver även egna frågor mot folkflertalet. Ibland känns det som de glömt sin grundideologi bland alla övereskommelser och kohandel.

Även moderaterna har tvärvänt mot flyktingfientlighet i panik över att förlora röster. Nej, Sverige är ett fantastiskt land som definitivt inte är ”i fritt fall” som en del mörkmän hävdar. Det finns mycket som går att göra bättre trots att väldigt mycket är bra. Min största förhoppning är trots allt en rejält tilltagen socialdemokratisk seger i höst och ett riktigt botten val för Sverigedemokraterna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.