Duell i natten?

Året var 1977. Våren var så där vårlik, ni vet. Och jag hade gjort mitt inträde i raggarvärlden i form av en Ford Fairlane 1962, köpt av min lärare på AMU. 170-kubiktums sexan spann mjukt men någon raket var det inte. Samtidigt rullade en av de snyggaste Mustanger jag sett i Vilhelmina. Tyvärr kan jag inte mussarna på mina fem fingrar men jag tror det var (eller är, den finns fortfarande kvar) en Boss 428 eller 429.

Varje gång jag försökte slicka mussen i nosen hade den kvinnliga ägaren bara tittat på gasen och försvunnit i ett rökmoln vilket ju var lätt förnedrande. Men till slut – en mycket sen natt – kom chansen. Långt borta längs huvudstråket Volgsjovägen såg jag de välbekanta  bakljusen försvinna i maklig takt. Snabbt släckte jag lyset och växlade ner och gav järnet. Resultatet blev att jag passerade den om mig helt ovetande sportkärran i en fart oerhört långt över det tillåtna.

Den kvällen kunde jag i alla fall åka men med tillfredställelsen att ha kört ifrån en Mustang även om ett visst fusk bidrog…

Min Fairlane är för övrigt numera mycket snyggt customiserad med en förmodat pigg V8 under huven  och rullar nog i någon kustkommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.