Donera mera!

Så är det. Jag vill verkligen uppmana alla att registrera sig som donatorer. Jag kan helt enkelt inte fatta vilka svepskäl som skulle vara giltiga för att inte göra det. Och behovet är ju stort av de mest skilda organ. Njurar är ju det vanligaste, men även hjärta, lever och hud bara för att ta ett par exempel.

Ett område som inte riktigt är donation, men nästan, handlar om att bli blodgivare. Då jag opererade mig 2006 fick jag 20 liter blod tillfört. Om blod inte funnits tack vare massor avgivare så skulle inte jag funnits nu, så enkelt är det.

Tyvärr tror jag inte mitt nuvarande medicinska tillstånd med runt 15 mediciner varje dag plus dialys tillåter blodgivande. Om inte annat är det fullständigt förbud att sticka mig i ”dialysarmen” med några andra nålar. Däremot donerar jag med glädje allt som någon kan tänkas ha användning för.

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tänker, att så länge man själv är villig att ta emot organ, så ska man även donera det man själv har, om det nu råkar falla sig så. Lätt att anmäla, vad man vill ska hända, så slipper anhöriga stå där med frågeställningar man kanske inte kan ta till sig, då det väl händer. Här finns en länk till det: https://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret/anmälan Själv kan jag inte bli blodgivare, med både B12 brist, järnbrist och svårstucken….nå hemskt! Men hade jag kunnat hade jag inte tvekat en sekund. Ha det gott, Ingemar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.