Om att supa hejdlöst.

I dagarna har en film om raggarklubben ”Mattsvart” premiär.  Det är en grupp som förespråkar ett hejdlöst supande i bilar så sanslöst vandaliserade att det nästan inte går att föreställa sig. Självklart har de rätt att göra exakt vad de vill med sina liv. Under mitt tämligen omfattande träffåkande förr i världen kunde jag se dem lite här och var. Inga stora skaror, de som lever upp till den här destruktiva livsstilen är säkert långt under 1 % av de som åker amerikanska bilar. För att förtydliga: alltså inte just detta gäng men det finns en del liknande grupper främst neröver landet. Som sagt de får leva som de vill men jag undrar ändå…Hur många av dem om vi är raka som super ihjäl sig eller får ytterst grava alkoholproblem? Har någon undersökt det?

Här i Umeå har jag sett ganska få, bara 2 eller 3 som fullt ut lever upp till denna ”stil”. Lyckligtvis kan jag tillägga.

En rak motsats till min kompis som under det glada 80-talet la in kromade plåtar i hålen på ramskenorna på sin jänkare så man kunde spegla sig om man kröp under bilen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.