En ”bildad” framgång

Under veckan kom jag mig äntligen för att skaffa rätt USB-kabel för att föra över bilder från mobil till dator. Nu hör jag för mitt inre öra hur de datorkunniga drar efter andan av chock! För det är ju nämligen så att det är fullständigt antikt att använda kabel för informationsöverföring, allt ska ske trådlöst. MEN nu är det så att det funkar kanonbra med ett ”snöre” mellan komponenterna  även om det är T-fords teknik. ”Men varför använder du inte molnet”, säger en del. Och jag har försökt. Lite då och då har jag stått ute på gården och kastat mobilen allt vad jag orkat mot förbipasserande moln. Men de verkar inte vilja ta emot den utan den kommer ner varje gång och går dessutom sönder då den slår i backen!!!

Ursäkta, jag skämtar givetvis. Men faktum är att jag inte känner något behov av att lägga mina bilder där då det går så bra att lagra dem i min egen hårddisk.

Ett annat litet fotografiskt experiment är att jag laddat min mammas gamla Chinon som inte använts sedan hon dog 2012 med en film som gick ut 2015 för att så småningom se vad resultatet blir.

En tredje kamera-relaterad fråga är varför mina 75-300 objektiv inte fungerar på någon av mina systemkameror. Ska jag lägga runt 8000 på ett nytt, de jag har är riktiga lågprisare eftersom det är en väldigt sällan använd brännvidd, men det kanske blev FÖR billigt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.