Ungdom på röken…

Ja, det var ju faktiskt så att då jag var tonåring rökte nästan alla i min ålder. Det var självkonsumerande majskolvspipor var enda fördel var ett lågt pris om man inte ville lägga en större slant på Ratos eller någon annan kvalitetspipa. Men i allmänhet var det cigaretter som gällde. Commerce guld Glenn, Hobson eller någon annan ur det billigare sortimentet. Kände man sig rik fick det bli Prince eller rent utav cigarillen Sheriff som levererades med ett tufft munstycke. Om föräldrarna varit till Finland fanns ofta en limpa Kent i deras bagage varav minst ett paket via stöld övergick till arvingen. Bill röktes av grannfrun och ett fåtal andra och ibland snodde vi väl en sådan. Med viss respekt för det var en cigarett med styrka hämtad från avgrundens djup.

Att vi rökte så flitigt var nog ingen slump för alla vuxna var våra föredömen. Lärarrummet på Hembergsskolan var rena lytsendimman av cigarett- och piprök och taxichaffisarna som körde skolbilarna blossade glatt under körning..

Nu är det väldigt länge sedan. Men 2002 då vi var i Bryssel vill jag minnas att vi blossade på feta cigarrer men det var nog sista gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.