Ingrid i Bellvik

Ett påslag på statsbidragen till vårt Landsting

Det finns pengar. Inlandsvården MÅSTE få kosta. Inlandet är viktigt för hela Sverige. Här skall Ni få litet siffror som kommit från Landstingets egna tjänstemän.

2011 fick Vll ett generellt påslag på statsbidragen på ca 45 milj. Dessutom riktade statsbidrag, dvs det skall gå till verksamhet enligt följande:

korta köer  23,6 miljoner  (I Halland fick man 126 milj…)

rehabiliteringsgarantin  26,4 miljoner

patientsäkerhet  8,3 miljoner

ålderssatsning  2,4 miljoner

sjukskrivningsprocessen 15,4 miljoner

Totalt riktade statsbidrag 76,1 miljoner

2010 fick Vll ett konjunkturstöd ett år på 108 miljoner kronor. Dessutom om Vll som s och v säger, skall höja den idag införda lägre arbestgivaravgiften för unga under 25 år, så ökar landstingets kostnader med 19,1 miljon.

Litet att räkna på och fundera över i helgen. Själv skall jag till Vilhelmina och demonstrera utanför Folkets Hus, där S har en kongress med Stefan Löven som gäst. Vi hoppas på uppmärksamhet i media för vår sak. Vi har jobbat med att tillverka plakat med bra innehåll som alla kan acceptera. Vi är ju en opolitisk grupp, som vill väcka alla grupper för att kämpa för INLANDETS FRAMTID – och såklart akutsjukvård och ambulans i varje kommun!

GOD NATT där ute i GLESBYGDEN.

4 kommentarer

 1. A Hahlin

  Jag måste få skicka ett stort fång med rosor till dig Ingrid för den kamp och arbete du och dina medkämpar utför för oss här i inlandet. Ni skall veta att vi är många som stöttar dig och alla andra medkämpar, har bara lite dåligt samvete då vi inte kan ställa upp lika mycket. Många varma hälsningar A Hahlin

 2. ingrid

  Du skriver att ni är en opolitisk grupp, men Dina inlägg här är verkligen inte opolitiska ställningstaganden.

 3. Ingrid Oscarsson

  Svar till ingrid (2012-03-31 14:46)
  Hej Ingrid.
  Jag vet inte vem Du är och hur mycket Du känner gruppen och mig, men jag har aldrig sagt i något sammanhang att JAG är opolitisk… Vår grupp består av människor, som spänner politiskt från ena till andra sidan. Det är dock en sak vi har gemensamt och det är gruppens mål att få TILLBAKA AKUTPLATSERNA I DOROTEA och AMBULANSEN I ÅSELE. I min blogg försöker jag samla så mycket fakta jag kan och jag anser att ovanstående är endast fakta. Dock kanske av en sort som inte tilltalar alla… t.ex P.Olofsson. Jag jobbar på att visa att S och Mp har tagit ett felaktigt beslut.

 4. Ingrid Oscarsson

  Svar till A Hahlin (2012-03-31 13:41)
  Tack Axner från mig och alla i gruppen! Det är bra att veta att vi har stöd. Det är så många härliga människor som är värda tack och jag skall framföra Dina tankar vid vårt kl.18-möte imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>