Ingrid i Bellvik

Jag känner mig litet arg!

TACK alla 270 människor som mötte upp på MB i Dorotea igår kväll, när Alliansen i Landstinget kom och delgav oss hur de tänkt klara ekonomin och ändå ge oss de fyra akutplatserna på sjukstugan och Åsele ambulansen tillbaka. Det var ett fantastiskt möte och vi kände verkligen att vi är en grupp som arbetar mot samma mål.

Men…

Det känns som om jag håller på att litet tappa humöret. Det händer faktiskt inte så ofta, men det som pratas om huruvida vi stöder det ena eller andra partiet gör mig på gränsen. VI stöder inte!! De stöder oss med åsikter och en ekonomisk planering, som gör att vi får tillbaka det Doroteaupproret har som mål för vår aktion nämligen 4 akutplatser på sjukstugan i Dorotea (därmed del i läkarjourkedjan med Åsele och Vilhelmina) och en egen ambulans till Åsele.

 

VI vill att inlandet skall ses med den respekt som vi förtjänar. VI vill att inlandet skall leva och växa och att vi skall våga och kunna bo kvar här. De tycker som vi. Och det är vi mycket glada för .Ge katten i att försöka få oss att framstå som icketänkande människor, som ingenting begriper.

 

Jag vill att Ni där ute skall veta att Vänsterpartiet genom Jonas Sjöstedt och Marie Grip stöder oss. Socialdemokrater och miljöpartister gör det inte! Vi har bjudit in Peter Olofsson, men han tycker att han varit i Dorotea tillräckligt många gånger och Åsele har han redan sett. Vi har bjudit in Lilly Bäcklund, ordf. i Västerbottens S, och till och med erbjudit henne att få frågorna i förväg. Hon skulle prata med Peter O först och efter det har vi ej fått något svar (trots två förfrågningar). Vi har skrivit hundratals brev till s och mp-ledamöter i landstinget utan att få svar. Miljöpartisten Robert Winroth har bara en gång skickat ett standardsvar på de trettio frågor han fått… Han pratade inte ens med oss när vi kom till Umeå.

 

Vi frågade Alliansen om de ville komma och det ville dom! Vi tycker att de tänker rätt. Vi tycker att de visar oss den respekt vi är värda. Vi tycker att det är fantastiskt bra att de förstår att vi vill ha det vi har rätt till och att vi inte vill betala två gånger för vår akutvård!

 

I vår grupp tycker alla som de vill i olika politiska frågor och om olika politiska ideologier. I vår grupp diskuterar vi inte det. Vi diskuterar om och arbetar för att vi skall få tillbaka det vi förlorat och hur vi skall få de två politiska partier som har majoriteten i landstinget, och som tagit det hutlöst vansinniga beslutet, att ändra sig.

 

TACK, TACK, TACK alla Ni, som ringt dessa dagarna och erbjudit Er att hjälpa oss med listor och namninsamlingen FOLKINITIATIVET.

 

Information om hur det går till att få listor och hur man skall hantera dem hittar Du på www.sjukvardforalla.se. Hör gärna av Dig på min mail om det inte fungerar. ingrid.oscarsson@rocketmail.com    Vi skall ha ihop ca 24 000 namnteckningar och vi har 6 månader på oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>