Ingrid i Bellvik

Framtidstro i inlandet?

Den journalisten, som gjorde intervjun med Peter Olofsson vilken resulterade i artikeln i dagens Västerbottenskuriren, satt hela landstingsfullmäktige och följde förhandlingarna i budgetfullmäktige. Hon hörde när jag ställde (som den första på 10 år…) en fråga från allmänheten om avsaknaden av risk- och konsekvensanalyser bl.a. Hon var inte intresserad av att prata med oss.

Nu låter hon Olofsson säga saker, som låter bra – men inte innehåller någonting! Jag skulle vilja att hon ringde upp honom igen, och bad honom förklara vad han menar med PRIMÄRVÅRDSJOUR. Ingen läkarjour, eller hur? Hon skulle fråga honom var överenskommelsen om de akuta insatserna finns? De finns i alla fall inte diarieförda på Dorotea kommun. Hon skulle fråga honom vad han menade: "de skulle i princip erbjuda samma vård som tidigare". Ett par cm längre fram säger P.O " att återställa primärvården till samma läge som innan årsskiftet är inte att tänka på". Hon skulle behöva fråga vad han menar med det.
Så går vi vidare: En grupp inlandsbor står bakom kravet, skriver hon. Jag vill ha förklaring vilken grupp. Det är HELA inlandet! Hon kopplar ihop ockupationsgruppens agerande med att det inte sker kontakter mellan kommunen och landstinget. Kanske skulle hon frågat P.O varför? Kanske skulle hon frågat vad Doroteaupproret menar med att kommunen blir utpressade (Ingen förhandling förrän Dorotea ställer upp på de två platserna på äldreboendet…)
Ett tips på fråga till – "Vad menar landstinget med samverkan?" Samverkan Umeå kommun med landstinget i samband med akutsjukvården? (NEJ!)
Hon skulle ha frågat Peter Olofsson – OCH – Robert Winroth!!! vad de menar med akutvård.

RUBRIKEN skulle varit: "Vi ger inte Dorotea sin framtidstro, sina akutplatser tillbaka
och vi ger katten i att Åsele vill ha en ambulans"

 

 

4 kommentarer

 1. Ulfgustav

  Tack för den annalysen
  De utalande som Peter Olofsson gör i dagen VK är en mängd floskler och hopkok av tidigare uttalanden.
  I verkligeheten så verkar han inte förstå allvaret i vad de ställt till med.
  Vi får nu hoppas atyt namninsamlingen blir lyckosam, men kanske helst av allt att den styrande majoriteten tar sitt förnuft till fånga och ”GÖR OM GÖR RÄTT” Alltså återskapar den vård som vi har rätt att kräva

 2. Lilian Holloway

  Ingrid!
  Jag har skickat info till info på er webb-sida. Jag hoppas att ni samarbetar fullt ut, så den når alla. Jag behöver en kontaktperson framöver – kan ni ge mig en sådan via e-posten? Ha en trevlig helg!

 3. Ingrid Oscarsson

  Svar till Ulfgustav (2012-06-07 22:47)
  Hej Ulfgustav.
  Ja, ”analysen” var nog mera ett uttryck för min bubblande känsla av hjälplöshet inför alla felaktiga och ofullständiga fakta som sprids i denna fråga. Man kan ju förvanska sanningen med att utelämna och skriva om viktiga fakta och ickefakta…
  Detta är inte längre en fråga bara om fyra akutvårdsplatser i Dorotea och en ambulans i Åsele. Det är en fråga om hur styrande politiker ser på utvecklingen i Västerbottens län.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>