Ingrid i Bellvik

Vadå överenskommelse?! Det är ett diktat! Utpressning!

 

I VK, här på nätet, fanns en intervju med Peter Olofsson. Han tycker att folkomröstning är onödigt och att vi skall nöja oss med samma fruktansvärt dåliga överenskommelse som Sorsele. Men NEJ! Vi tycker att vi är värda mera. Vi vill inte betala vår akutvård två gånger! Vi har rätt till GOD VÅRD och till en framtidstro. Försök förstå det Peter Olofsson och Robert Winroth och alla Ni andra i S och Mp.

PS. P.O glömde tala om i intervjun att han tydligt deklarerat att det inte blev några samtal med kommunen förrän de accepterat de två platserna på äldreboendet och att dessa bara fick kosta 1,5 miljoner…

Jag tycker inte synd om Er för att Ni har det skitjobbigt Peter Olofsson!

Här är min kommentar i VK:

Det är sorgligt att Peter Olofsson inte har satt sig in i denna frågan bättre. Det han hänvisar till är inte en acceptabel lösning på de akutplatser vi behöver. Det är de två palliativa platser, som landstinget enligt lag är skyldig att hålla i varje kommun och som inte finns i Dorotea.

 

Det är inte möjligt för unga människor att få tillgång till de vårdplatser som erbjuds – de skall enl. förslaget finnas på kommunens äldreboende, som ligger ca 1 km från sjukstugan. P.O har själv uttalat detta.

 

Det kommer fortfarande aldrig att finnas jourläkare i Dorotea. Dessa delas mellan Vilhelmina och Åsele och patienter kommer att transporteras fem mil extra . Det blir allt svårare att rekrytera läkare och annan kompetent personal till vår sjukstuga. ST-läkare och andra, som vill utbilda sig i glesbygdsmedicin väljer andra sjukstugor. Andelen stafettläkare kommer därför att öka och därmed är det stor risk att patientsäkerheten minskar och otryggheten ökar.

Det är endast okunnigheten som tror att datorer och teknik kan ersätta kontakten med människan – doktorn.

 

Det finns ingen grupp, som kan rycka ut vid större olyckor här i sydligaste Lappland under icke-kontorstid.

 

Ambulansen delas fortfarande mellan Dorotea och Åsele i ett område som är 22 mil från väster till öster! Väntetiderna har ökat dramatiskt och den enda akutvård = ambulansen under kvällar, nätter och helger är kraftigt reducerad. Vi känner oss otrygga! Våra liv sätts på spel!

 

Vårdplatserna skulle minskas från fyra till två, alltså bara hälften så mycket tillgång till vård. Personal behövs i samma utsträckning med två eller fyra platser. Timmarna är lika många på dygnet. Men landstinget vill bara betala för det halva! Alltså skall kommunen betala andra halvan. Och betänk att P.O påpekat att landstinget bara står för 1,5 miljoner… allt som allt.

VARFÖR skall vi betala för vår akutvård två gånger?! Akutvården SKALL landstinget stå för. Vi betalar skatt som alla andra.

 

Socialdemokraterna och Miljöpartiet kan lösa detta utan folkomröstning, säger Peter Olofsson, genom att skriva under omedelbart. Underbart, säger Doroteaupproret! Fint med politiker som kan erkänna att de gjort fel och kan göra om – göra rätt!

Då skriver Ni under på att vi får tillbaka våra fyra akutvårdsplatser på sjukstugan i Dorotea och därmed åter blir del i jourkedjan med Vilhelmina och Åsele. Glöm inte att ta med också att Åsele skall få tillbaka sin ambulans, så att vi får en egen i Dorotea kommun.

Precis som det var innan 1 februari.

Vi tycker också att det är skitjobbigt!

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>