Ingrid i Bellvik

Björnspaning och ont blod

Björnspaning med kameran i knät har varit kvällens sysselsättning. Några tjäderhönor, en räv, en halvvit hare och litet småfåglar blev det enda vi såg under två timmars sakta krypande efter skogsbilvägar. Massa älgspår och renspår men inte de som satt dit dem. Jag tror att till och med djuren tyckte att det var för otrevligt kallt, blåsigt och ruggigt att röra på sig ur sitt gömsle. på norrsidorna av skogen var det fortfarande gott om snö. Sakta lade sig skymningstäcket över oss. Trots tystnaden och stillheten njöt vi av den skog som omslöt oss.

Mitt inlägg om hotet om indragning under sommarmånaderna av BB i Lycksele, väckte ont blod hos en skribent(?) på ”Tyck till” i Dorotea. Jag tål kritik. Jag kan förstå om folk tycker annorlunda än jag och säger det – men svar som dessa FATTAR JAG INTE. Hur kan man, om man befinner sig i Dorotea, först ha upplevt att tillgängligheten av akutsjukvården i vår kommun har blivit så mycket sämre de senaste tre åren (på grund av Landstingets Projekt Balans) och sedan säga emot mig när jag är emot en nerdragning till!!!!????
Den osäkerhet för en grupp – denna gången för de 120 familjer i inlandet som väntar barn under sommarmånaderna – är inte ok! När jag igen läser den kommentar som skall föreställa ett svar på mitt inlägg i ”Tyck till” inser jag att det ligger något annat bakom. Signaturen ”Sanslöst” läser det jag skrivit på det sätt han eller hon vill för att kunna klösa till. Jag lämnar detta för vad det är.

Våra kommun- och landstingspolitiker arbetar nu med att komma fram till en lösning av hur de skall kunna öppna dörrarna till akutvårdsavdelningen i Dorotea igen. Vi skall ge dem lugn och ro. De skall få fundera, tänka (förhoppningsvis klokt) och noga gå igenom de tjänstemannaförslag som finns färdiga.
Det var av den anledningen vi packade ihop alla protokoll, alla tidningsurklipp, alla gåvor och andra prylar från den foajé vi befunnit oss i under tre år och tre månader. Vi vill vara positiva och hoppas att de folkvalda nu visar att de verkligen lyssnar på folket.

Jag önskar Er alla en fin fortsättning på helgen. Vi hörs nästa vecka.

2 kommentarer

 1. Karl-Evert

  Han eller hon skrev ju att hen var från ”Skogslandet”?? Var ligger det landet? det måste ju vara något underutvecklat land långt ifrån Sverige i alla fall. Hen borde kunna få gå någon skola eller åtminstone en kurs för att lära sig läsa kartan, för nu verkar hen inte veta vad hen pratar om.

  • Ingrid Oscarsson (inläggsförfattare)

   Ja Du Karl-Evert, jag tycker att det är svårt att seriöst svara på kommentarer som är författade av en anonym figur. Det blir bara ett kastande av meningar och ingen riktig dialog…
   Det är bara märkligt hur någon kan vara EMOT en bra och snabb hjälp om det behövs. Jag tror att denna signaturen Sanslöst är en gammal person, långt ifrån barnafödande och dessutom jättesur på mig, av någon anledning. Det blir ingen kommentar här på bloggen eftersom jag här kan se vilken mailadress avsändaren har och jag dessutom har möjlighet att välja bort det. Men det hade varit intressant…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>