Ingrid i Bellvik

IMG_4779

Doroteaupproret tillbaka!

I månadsskiftet januari februari år 2012 lade VLL ner akutvårdsplatserna vid Dorotea sjukstuga. Plötsligt förvandlades sjukstugan till en hälsocentral och verksamheten bedrevs under kontorstid. Det fanns inte längre personal, som kunde hjälpa under nätter och helger. Det fanns inte längre möjlighet att kortare tid få hjälp på hemorten. I nödsituationer var vi tvungna att resa mellan 5 och 18 mil till närmaste hjälp. Ambulansen skulle också delas med grannkommunen Åsele…

Nu är det så, att Doroteaborna inte finner sig i att knuffas undan. Doroteaborna är ett härligt, stridbart släkte som förr visat att makthavares orätta beslut inte måste tolereras! Så denna gången också.
Först blev det OKUPATION av sjukstugans foajé i över tre år – dag och natt!! Under den tiden lärde sig både ockupanter och andra mycket om Västerbottens läns landsting och om sjukvården.
SVERIGES FÖRSTA FOLKOMRÖSTNING I ETT LÄN blev till tack vare att Doroteaupproret samlade in 24 800 namnunderskrifter.

Nu har ockupationen upphört – men inte Doroteaupproret. De lokala politikerna har kontakter med landstinget och processen mot öppnande av AVA skrider framåt. MEN – DET FATTAS NÅGRA SJUKSKÖTERSKOR!

SÖK TJÄNS PÅ VÅR NYRESTAURERADE SJUKSTUGA! Upptäck att det är ett väl fungerande koncept tack vare tre fasta läkare och erfaren personal. Så fort några sjuksköterskor vill komma och arbeta hos oss, kan vi öppna. Då kan vi fylla de åtta platser, som är planerade för och patienter slipper ligga kvar i Lycksele eller Umeå så länge.

En kommentar

 1. Christina Bergman

  Hej!
  En öppen sjukstuga med fast personal och läkare som har förankring i kommunen låter som en trygg arbetsplats med inspirerande möjligheter för de sjuksköterskor som söker tjänster i Dorotea.
  Med tanke på omvittnat sönderstressad arbetsmiljö på de större sjukhusen, hoppas jag att många sjuksköterskor skall läsa Ditt upprop här och våga ta steget fullt ut och flytta till Dorotea där det finns tillgång till kreativ fritid och rekreation inpå knuten.
  Hoppfulla hälsningar från Christina

  PS Får vi sjuksköterskor till sjukstugan kan den öppnas och då blir Dorotea kommun komplett!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>