VK når fler än någonsin tidigare

VK:s räckvidd ökar. Det visar nya siffror från TNS-SIFO. I en tid då många vill diskutera tidningarnas nedgång kan VK för fjärde mätningen i rad visa en positiv utveckling av nya läsare. I dag når VK 82 000 läsare en vanlig dag.
Samma positiva utveckling ser vi på vk.se. Där ökade räckvidden i juli med hela 15 000 personer jämfört med juli 2012. Aldrig tidigare har så många läst oss.
I höst väntar dessutom spännande nyheter för er VK-läsare. Vi kommer öka antalet artiklar på vk.se dramatiskt. Fler lokala artiklar och en helt ny vk.se som är snabbare att ladda upp, lättare att navigera i och som har ett helt annat innehållsmässigt djup än i dag.
Är du prenumerant får du givetvis tillgång till allt detta exklusiva material. Samtidigt minskar vi antalet gratisartiklar.
Vi berättar mer om förbättringarna framöver.
Själv satt jag och räknade antalet artiklar i fredagens VK. Totalt fanns ungefär 60 lokala artiklar och större notiser i tidningen. Då har jag inte räknat med allt som samma dag publicerades på vk.se.
Att vi lägger stor kraft på att rapportera om allt som händer är en viktig förklaring till de positiva siffrorna för VK.
Behovet av bra journalistik är jättelikt. Se bara på avslöjandet om polisens olagliga register över romer eller att vi berättar och ibland ifrågasätter hur de lokala politikerna använder dina skattepengar.
Utan duktiga journalister är det mycket vi aldrig skulle få reda på. Just detta är viktigt att ha i åtanke när röster hävdar att alla kan vara journalister och att allt finns att läsa på sociala medier.
Så är nämligen inte fallet.
Lokala medier behövs i själva verket mer än någonsin.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.