Investera Idéer

5 anledningar varför du behöver bilförsäkring

Av , , Bli först att kommentera 1

En bil är så mycket mer än bara ett fordon. En bil innebär frihet och möjlighet att ta dig vart du vill, när du vill. Det finns olika sätt att införskaffa en bil på, antingen genom att köpa en ny bil från en auktoriserad bilförsäljare eller genom att välja en begagnad variant, som du antingen köper från en privatperson eller från en återförsäljare specialiserad på just begagnade fordon. Det finns fördelar och nackdelar både med att köpa en helt ny bil och en begagnad sådan. En ny bil tappar som regel i värde snabbt, eftersom en stor del i bilens värde ligger i just det faktum att bilen är helt ny och när den inte längre är det sjunker ofta värdet ordentligt. Ett riktmärke är att nya bilar sjunker med 10 % i värde i samband med att de körs ut från bilhandlarens lokal. En begagnad bil kan å andra sidan ha en mer stadig värdeminskning som kan vara relativt lätt att hålla koll på om du tar hand om din bil på rätt sätt, som att göra noggranna servicekontroller på en regelbunden basis.

Försäkringen ska betalas varje månad


När det kommer till försäkringar är det generellt sett dyrare att försäkra en helt ny bil än en begagnad, men premien går ner markant under de första åren, ofta enligt samma kurva som bilen tappar i värde under de första åren på vägarna. Bilförsäkring är bland det viktigaste när du står i beredskap att köpa en ny bil, oavsett om den är helt ny eller begagnad, eftersom försäkringen är till för att skydda både dig och dina passagerare vid en olycka. Försäkringen är också en av de utgifter du får räkna med månad efter månad efter att du köpt bilen, och det är därför som det är viktigt att ha koll på hur just den bilen du står i beredskap att köpa kommer försäkras och hur hög premien kommer vara. Allt för att undvika obehagliga överraskningar längre fram när du måste betala försäkringen varje månad eller varje kvartal.

För att få mer information om den bil som du funderar på att köpa kan du kolla på internet med sökord som: försäkring ny bil, Mercedes Benz försäkring eller liknande. Många bilmärken har nämligen sina egna försäkringar som kan vara aktuella främst när du köper en helt ny bil. Att satsa på en försäkring från bilmärket själv kan vara en fördel, men du gör som alltid klokt i att jämföra olika alternativ för att hitta den bästa lösningen för just dig.

Om olyckan skulle vara framme

När man köper en bil vill man inte gärna tänka på olyckor och situationer där det kan vara bra att ha en försäkring. Det är dock ett faktum att det händer olyckor på våra svenska vägar varje dag, både i mindre och större utsträckning. En mindre skada kan vara ett stenskott, en lättare krock, en skrapning av någon annans fordon mot det egna eller att du backar in i något av misstag. I dessa lägen är det guld värt att ha ett bra försäkringsbolag i ryggen eftersom även mindre skador riskerar att sticka iväg rent ekonomiskt, och det är mycket tråkigt att behöva betala flera tusen kronor för att fixa en repa på bilen istället för att åka på semester eller göra något annat roligt för pengarna.

På samma sätt vill man inte gärna bli fast med pappersarbete och ekonomiska problem om den större olyckan skulle vara framme. En bra försäkring kan i ett sådant läge hjälpa till med bärgning, att fixa fram en transportbil, ambulans och vård av den som eventuellt behöver det, samt en hyrbil under tiden som den egna bilen repareras. Ingen önskar sig en bilolycka, och det är som sagt inget som är roligt att fokusera på den dagen du ska köpa en ny bil, men bilförsäkring är det viktigaste för att slippa obehagliga överraskningar och att behöva betala för en större reparation helt själv. Detta är en av anledningarna till varför det är obligatoriskt för alla svenska bilförare att inneha en försäkring på sin bil.

Genom att redan på ett tidigt stadium i processen välja att kolla upp olika försäkringar och få en överblick över vad de täcker och hur mycket de kostar per månad visar du att du är en seriös bilköpare och bilägare som värdesätter både din egen och andras hälsa. Din egna försäkring kan behöva användas, inte bara för skador på det egna fordonet utan också om du skulle råka backa in i någon annans bil eller om din medpassagerare skulle skadas vid en krock. En bra försäkring på ditt fordon är mycket viktigt och något som bör tas på största allvar.

En Enkel Guide Till Hur Du Investerar I Fastigheter

Av , , Bli först att kommentera 1

Fastigheter kan vara en lukrativ bransch. Om du funderar på att ge dig in i den vet du säkert att det finns goda chanser att göra affärer som slutar bra för alla parter. Precis som på alla områden med hög avkastning finns det dock gropar som du riskerar att falla i om du har glömt att göra din research. Att investera i fastigheter är ett stort projekt som kräver mycket eftertanke och kunskap. Med några enkla råd på vägen kan du undvika de vanligaste fällorna och öka chansen för en lyckad fastighetsaffär.

family-home-475879_1280

Rätt pris för rätt objekt

En fastighet kostar alltifrån några hundra tusen till många miljoner att köpa. Allt beror på läge, storlek, skick och andra faktorer. Om du köper huset för att hyra ut eller sälja vidare är det viktigt att du köper en fastighet optimerat för just dina behov. Om du vill rusta upp huset och sälja det vidare med vinst kan ett renoveringsobjekt passa dig perfekt. Då får du ofta fastigheten till ett längre initialt pris och kan välja att forma den efter egen smak. Om du däremot ska köpa ett hus för att ha hyresgäster kan det vara frustrerande och dyrt om renoveringen drar ut på tiden. Då kan det vara en bra idé att köpa en fastighet som är i toppskick redan från början.

Köpa för att hyra ut

Ett vanligt sätt för en fastighetsägare att generera en vinst är att köpa ett hus och hyra ut det till hyresgäster. Som ägare av fastigheten har du mycket omkostnader som faller på din lott: du måste se till att el och vatten är kopplat till huset, det måste möta alla säkerhets- och sanitetskrav för att kunna hyras ut som bostad och om något går sönder står du ytterst ansvarig för att det lagas. Därför behöver du förstås ta ut en skälig hyra av hyresgästerna för att du inte ska gå minus på projektet.

Du behöver inte ta ut höga hyror för att gå vinst i längden. Många fastighetsägare väljer att ta ut en summa som precis täcker omkostnaderna för amorteringen på fastigheten. När huset sedan är betalt går en större del av hyran till vinst samtidigt som du kan locka hyresgäster med låga hyror. Det gör det till en win-win-situation för både hyresgästen och dig.

Köpa för att sälja

Om du vill investera i fastigheter för att göra ett klipp direkt är kanske hyresmodellen inget för dig. Det tar tid innan den börjar generera vinst och det krävs ofta ett kontinuerligt arbete under flera år för att allt ska fungera som det ska. Om du köper ett hus och säljer det vidare inom en kortare period kan du göra dig en rejäl slant med mindre arbete. Naturligtvis är det också förenat med större risker. Fastighetsbranschen är konjunkturkänslig och det kan vara till både för- och nackdel för en investerare. Om du köper i rätt period kan du ofta fynda fastigheter billigt och sälja dyrt – men om du istället köper en fastighet som du inte hinner sälja innan konjunkturen sjunker nästa gång kan det bli en mycket dyr affär.

Bli först att kommentera