Ulf Johansson

Skriver om IT och annat som jag tycker är roligt och viktigt

S demokrati att höja sin lön 34%

När jag var säker på att det inte kunde bli sämre släpper Aftonbladet.se detta idag via vk:

vk

Inlägget i sin helhet hittar du här: http://www.vk.se/894050/de-fick-hogst-loneokning-i-nordmaling/

Det visar sig alltså att kommunstyrelsen i Nordmaling Ulla-Maj Andersson har höjt sin lön med över 34% under förra året vilket i alla fall jag reagerar starkt emot.

Visst är det så att lönen ska öka, alla vill såklart ha en högre lön. På det företag som jag arbetar på gav avtalet 2% vilket troligen är ganska normalt, men 34% är inte illa alls. Jag har faktiskt skrivit till kommunstyrelsens ordförande på FB ikväll men har ännu inte fått något svar från henne. Det jag ville ha svar på var om hon ansåg att det var rätt att hennes lön ökat med så mycket samtidigt som kommunens ekonomi blöder.

Det som retar upp mig mest i detta är att hon under förra året fick igenom en sänkning av arvodet för politiker i Nordmalings kommun. Det är såklart lätt att driva igenom det när lönen för hennes egen del skulle öka med över 160 000:- på ett bräde!

Är detta demokrati, är detta rätt? Ska vi acceptera detta?

4 kommentarer

  1. Eva Lundmark

    Alltså, det här är ju helt otroligt! Vet inte om man ska skratta eller gråta… Detta kunde ju inte komma mer ”lägligt”. Tror inte Ulla-Maj dansar hula-hula av glädje just nu.

  2. Anders

    Det är skillnad på lön och inkomst. Aftonbladets tabeller gäller inkomst av tjänst. Helt otroligt att både AB och VK skriver lön när detta uppenbart missförstås, man undrar varför?

    Orsakerna till att någon stiger kraftigt i inkomst kan vara flera. Ändrat från deltid/föräldraledig/tjänstledig/sjukskriven till heltjänst, mycket övertid, ob, resor, engångsutbetalningar mm. Detta utan att lönen behövts ändras. Den som har timlön eller enskild firma kan också variera kraftigt i inkomst. Till detta kommer de som bytt tjänst/arbetsgivare/yrke och därmed fått helt ny lön eller förhållande.

    När våra folkvalda kraftigt ändrar inkomst ställer detta givetvis frågetecken. Det krävs både öppenhet och granskning för att förtroendet från oss medborgare skall bestå men samtidigt behövs en nivå av integritet även för politiker. Har ingen kännedom om detta specifika fall eller vill spekulera i det.

  3. Hasse

    När det gäller Ulla-Maj Andersson förvånar ingenting, absolut ingenting. Eller rättare sagt det som förvånar är att hon har uppbackning inom sossarna och väljare som röstar fram henne trots alla klavertramp hon gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.