Ulf Johansson

Skriver om IT och annat som jag tycker är roligt och viktigt

Gott Nytt År Nordmaling

new-years-eve-1036513_960_720
Det är drygt två år sedan jag och min fru flyttade från Nordmaling för att komma närmare våra jobb i Umeå. Under den tiden har det skett mycket bra i Nordmaling framförallt avseende politiken och det tänkte jag föra en enkel diskussion om.

Smutskastning från anhängare till det utkastade partiet fortsätter på forum där det är lätt att vara anonym men jag har svårt att tro att någon uppfattar det på annat än dravlet, jag ler!  Jag ler eftersom anonyma inlägg inte fungerar alls och de borde dem som skriver dessa lära sig att förstå. Att jag sedan ganska snabbt, pga språk och meningsbyggnad, kan lägga ihop vem som är vem är det nog inte bara jag som kan göra. Vidare kan man innehållsmässigt i dessa inlägg finna att det ibland finns saker som kan visa på att mer diskussion är nödvändiga men ta det i så fall den rätta vägen och inte via anonyma inlägg… Stå för vem du är och engagera dig i politiken om se att just du kan göra skillnad! Och heder till er som faktiskt sätter ut ert namn på dessa forum, det finns hopp!

Om jag tänk efter, hur är klimatet i Nordmaling nu när ett nytt styre och en ny opposion leder?
Jag jämför med hur det var tidigare. Idag förs politiska diskussioner där dom hör hemma och det är inte via media utan i konferensrum och liknande lokaler. Vi har ett kommunalråd som inte är ett arbetsmiljöproblem och en opposition som fungerar som den ska. En stor eloge till kommande fria demokraternas parti. Det handlar inte alltid om att enbart få sin vilja igenom utan att efter diskussion och överläggningar bestämma vad som är bäst för kommunen.

Jag har tidigare själv propagerat att partipolitik på lokal nivå inte fungerar och bör förbjudas. I många små kommuner tenderar det att handla om vem som har störts käft och inte vem som egentligen vill det bästa. Makt kan lätt bli en berusning där man tappar bort vad det egentligen innebär att vara folkvald… Efter senaste valet upplever i alla fall jag att partipolitiken fungerar här i Nordmaling!

Gott nytt år till er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.