Vet inte om man ska gråta eller skratta….

Av , , Bli först att kommentera 0

När jag läste nedanstående brast jag ut i GAPSKRATT! Sedan kände jag en klump i magen och minnena från den värsta dagen i mitt liv återkom. Och till slut rann tårar ner för min kind.

”Oroande att det saknas så mycket personal ”

Förr var politik en vilja att göra GOTT mot och i det samhälle man bodde i, men nu har det blivit en medial plattform, en kassako och/eller maktspel. Man skulle tro att det var en idrottsmatch, med en vinnare och en förlorare, och det finns inget utrymme för det gamla talesättet ” det är inte viktigast att vinna, utan att delta”.

Är det inte dags att samarbeta och sluta försöka vinna!

Bli först att kommentera

Lycksele Alliansen hade alltså ingen plan….

Av , , Bli först att kommentera 0

Visst kan man säga att jag är bitter då vi åter inte fick någon plats i Kommunfullmäktige, trots vårt arbete.  Men det får man leva med som politiker, att allt man säger inte passar alla. Däremot så står vi fortfarande för de förslag vi hade och de visioner som inte räckte till. Då känns det tufft att se partier som inte har tillräckligt med folk för att besätta sina platser och en ny majoritet som likt H.C. Andersens saga är helt nakna.

1 SD är ingen partner i någon konstellation och är ett rent populistparti. De har duperat väljarna att de står för saker som många andra partier tycker är viktiga men deras finansiering riktad mot våra medmänniskor gör dem helt olämpliga. Och nu har de fått sin första kommunalråd i Hörby, en liten, gemytlig person som ska verka trogen och ansvarstagande. men frågan är om det får komma några flyktingar, invandrare, tiggare eller liknande till den lilla Skåne kommunen…. Vi får se.

2 Att läsa att Alliansen i Lycksele kämpade om makten, och när de redan i 4 år haft den inte tagit den gör i alla fall mig förundrad. Förundrad är jag också över att de nu inte har någon plan. Inte ens en plan över vem som ska leda kommunen i fyra år. Att en så erfaren politiker som Liberalen som leder avtalsförhandlingarna att kommentera till VK att: Att alla är barn i början. Det visar att oppositionen under lång tid varit superpassiv och inte jobbat med egna budgetar, egna förslag eller varit opposition.

Så jag är inte bitter utan förbannad. Så nu ska jag i fyra år lära Lycksele-bor, Västerbottningar och Sverige varför den gröna rörelse är den enda vägen. Inte den löjliga ekonomiska-tillväxt spåret, som likt lämlar driver oss mot stupet och vidare.

Välkomna till en Den förbannade Miljöpartisten.

Bli först att kommentera

Tala om att det tagit tid….

Av , , Bli först att kommentera 4

Efter månader sedan VK valde att lägga alla bloggare på Worldpress istället, är det nu dags för mig att sätta igång igen med min VK blogg.

Nu borde det bli saker skrivna om det politiska läget i vår vackra kommun, län och land….

Bli först att kommentera