Därför är vi stoppade idag, sägs det

 

Det är söndag eftermiddag, klockan har hunnit bli 16.00 lokal tid. Det blåser friskt här idag i Iraklio; så båten gungar mer än vanligt. Det är kring 30 grader varmt och soligt.
 
Idag lär det inte bli någon segling för vår del. Det råder nu tvist mellan vår kapten och kustbevakningen/hamnmyndigheten. Vår kapten visar upp ett intyg enligt vilket båten fortfarande är registrerad (har flagg); och därmed har han rätt att segla vart han vill. Intyget är daterat den 7 juli 2011 och utfärdat av Sierra Leone.
 
Kustbevakningen å sin sida visar upp ett annat intyg som visar att Juliano inte längre är registrerad, att registreringen nu ä makulerad utav Sierra Leone. Det ska också ha skett den 7 juli 2011. Och det är därför som vi inte får segla iväg; säger kustbevakningen.
 
Alltså, det finns två intyg om Juliano med samma datum; 7 juli 2011. Det är i sig märkligt. Skillnaden mellan de två skrivelserna är att den senare avslutas med ett stycke om att flaggningen är nu makulerad. Annars är skrivelserna identiska
 
För att bringa klarhet i hur det ligger till egentligen ringde Ship to Gazas advokat sent igår kväll ansvarig handläggare i Sierra Leone; hon som har utfärdat två olika skrivelser om Juliano samma dag. Även om vi har fått en del svar idag så är det bättre att vänta till, förhoppningsvis, imorgon för att få klarare besked om hur detta kan vara möjligt. Eller rättare sagt för att se vilka intyg gäller vårt eller grekiska kustbevakningens.
 
Annars har vi varit inne i båten för det mesta, och har det trevligt. Pratar, äter, skriver, ringer och informerar om det som händer här hos oss; planerar, bloggar, m.m.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.