Ny undersökning: Miljöpartiets skolpolitiker vinner över alliansens

Ännu en undersökning ger stort förtroende åt Miljöpartiets företrädare när det gäller skolpolitiken.

Igår, 17 juni, publicerar Expressen en undersökning som är gjord av SIFO om förtroendet för de olika partiernas företrädare i skolpolitiken.
Frågan som ställdes till 1.000 personer var: ”Vem av följande personer känner du störst förtroende för som möjlig skolminister efter höstens riksdagsval?”

Hela 49 procent svarar att de har störst förtroende för Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin som ny utbildningsminister, medan endast 32 procent har förtroende för alliansens företrädare i skolfrågan, Jan Björklund.

Förra veckan visade en undersökning från tidningen Skolvärlden att Sveriges lärare ger vår skolpolitik högsta betyget bland alla partier.

Resultaten från de undersökningarna är en bekräftelse på att vi driver en förtroendeingivande skolpolitik, och att alliansens skolpolitik har nått vägs ände.

Som utbildningspolitisk talesperson blir jag glad över detta.

Klicka här för att se Expressens undersökning: http://www.expressen.se/nyheter/val2014/ny-undersokning-han-krossar-jan-bjorklund/
Klicka här för att se Skolvärldens undersökning: http://www.skolvarlden.se/artiklar/bjorklund-omsprungen-av-fridolin-bland-lararna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.