Jakob Mjöbring

Allt om flera konton på Instagram

Om du ännu inte har upptäckt det, är det hög tid! Instagram har nu släppt möjligheten att använda flera konton på Instagram på samma mobila enhet. Det här gör det mycket enklare att hantera företagets konto och samtidigt ha ett eget konto på Instagram. En uppdatering som jag tror kommer att öka företagens närvaro på Instagram många gånger om.

Så här gör du:

1) Klicka på kugghjulet upp till höger.
2) Skrolla ner tills du hittar ”Lägg till konto”, se nedan (om det inte finns där ännu kommer det inom kort, Instagram verkar rulla ut funktionen stegvis)

kontoskifte_inringat

3) När du sedan går till profilsidan får du en pil efter användarnamnet längst upp, klicka på användarnamnet och du kan växla mellan kontona, se nedan där du ser båda mina användarnamn ”jmjobring” och ”punktpr”.

12660260_10153335438851127_2085213144_n

Jag tror som sagt att den här möjligheten kommer att öka antalet företagsbilder på Instagram rätt rejält. Det kan tyckas vara en liten förändring, men det faktum att du innan var tvungen att logga ut från ditt eget konto och in på företagets har varit en tröskel för många. Framförallt de som inte har detta som sin huvudsyssla på företaget. Frågan är om vi får bättre bilder för att de kan bli mer relevanta och hamna i rätt sammanhang på grund av enkelheten eller om vi får sämre bilder för att det är så enkelt att posta? Vi får helt enkelt se, men högre närvaro från företagen är jag övertygad om att vi kommer att se.

/ @jmjobring som nu ska bli aktivare fotograf på Punkt PR och som lyssnar på barnförbjuden gammal Timbaland i väntan på att Kayne West ska komma till Spotify, om han någonsin gör det…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.