barnen i byn

Av , , Bli först att kommentera 2

 

Här lite bilder på de yngre barnen i skolan i byn vi ska hjälpa och hur det ser ut i deras klassrum… som ni ser är det tomt :(

 

 

/ Heidi

Bli först att kommentera

Senegal

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu har vår insamling till Senegal kommit igång på riktigt. Så vi letar efter allt möjligt för brinnade livet att fylla containern som ska med när vi åker till Senegal.

Ja precis vi ska till Senegal :) 5 vuxna och 6 ungdomar

Hjälp oss hjälpa !!
Nu drar insamlingen igång på allvar ! JamoJamo Arts hjälper en by i södra Senegal .Vi vill bidra till att underlätta den svåra ekonomiska situationen för familjerna genom att skänka kläder, husgeråd, skolmaterial m.m . Vi vill även hjälpa till att rusta upp skola och förskola i byn så att barnen får de bästa förutsättningarna som möjligt. VILL DU HJÄLPA TILL?? Allt är välkommet (dock behövs inga vinterkläder) kläder, skolväskor, papper, pennor, husgeråd, verktyg, handdukar, leksaker, datorer, mobiler m.m Vi samlar även in pengar för att betala hyran av containern som ska frakta sakerna till Senegal. Mera info kommer att komma upp på hemsidan senare idag. Ta kontakt med Jamo Jamo om du vill bidra med något.                                                           tel: 076-1486315                                       mail: jamojamo@live.

Vår resa kommer att vara fantastisk, vi ska besöka skolor, daghem, privata hem, storstäder, snå byar, dansgrupper, historiska platser m.m Vi kommer att dela vardagen med familjer där och ta del av deras vardags sysslor och sen kommer vi självklart att dansa massor :)  

 

Bli först att kommentera

Tiden går fort

Av , , Bli först att kommentera 1

Tiden går fort när man har mycket att göra och det har vi verkligen. Ska försöka skriva lite mer imorgon. Kanske lägger jag upp lite mer bilder också. Imorgon blir det träning igen på kvällen och på dagen är det dans med skolklasser :)  Så vi lägger oss och laddar för morgondagen.

God natt /Heidi

Bli först att kommentera

många sjuka

Av , , Bli först att kommentera 2

Hej alla !!

Man märker att det är sjukdomstider just nu, det var många av de nya tjejerna som missade sin träning igår pga sjukdom. Trist , både att vara sjuk och att halka efter med dansen. Det är alltid svårt att hinna ta igen det man missat. Men så är det ju under hösten. Men försöker man klä sig varmt och bombardera kroppen med vitaminer i form av olika frukter och grönsaker så brukar man klara sig ganska väl ändå.

Ikväll är det träning igen och först har jag min träning men nästa grupp i projektet och sen vanlig träning. Det ska även tränas afrikanskt så att tjejerna får slipa lite på dansen, de ska ju uppträda ¨på onsdag kväll när rödakorset håller till på hamnmagasinet, de har besök från Malawi så det ska bli intressant.

Tände just lite ljus här bredvid datorn, motar bort den råa kylan som hösten för med sig och funderar nu på allvar att jag verkligen måste hämta upp vinterjackan från förrådet :(  Men luften ute är fräsch och klär man sig rätt så är det faktiskt ganska skönt ute :)   Så njut av dagen alla :)  

Avslutar med en video till en jätteskön låt så om ni bara kan bortse från de halvnakna tjejerna som "dansar" eller ja bättre om ni blundar och bara lyssnar :) så kan ni njuta av denna låt.

 

Bli först att kommentera

Bilder från african culture day

Av , , Bli först att kommentera 2

Här kommer det lite bilder från förr helgens bravader :)  

Mini Kidzen dansar

De lite större barnen

Jaymie freestylar lite

Bröderna Mane

Vi dansade även utomhus

Man kunde pröva på att dansa

Vi gjorde ansiktsmålningar

tjejerna dansade också :)

Tjejerna roade även även de små barnen

Det var fint väder så vi kunde vara ute :)

I ateljen pysslades det massor :)

Det var det för denna gång nu vankas det glass här hemma hos mig så jag ska njuta av fredagskvällen och tycker att ni också ska göra det :)  

/ Heidi

Bli först att kommentera

Efter vilodagen är vi på G igen

Av , , 1 kommentar 1

Nu så har man samlat på sig nya krafter efter helgen, galet var det i alla fall. Fredag kväll satts i en buss och på ett ungdomsdisco. Ungdomarna tyckte nog discot var kanon vi vuxna var kanske mindre roade men det var härligt att se tjejerna dansa :)  De var duktiga.

Lördagen var livad. Hela dagen sprang jag omkring från ena änden av huset till andra. Det var barn överallt och trummor med dansande människor, ja det var härligt. Det pysslades, dansades, pratades, åts mat, dracks kaffe, trummades och solen sken, underbart :)  

På kvällen blev det disco igen men denna gång i form av tjejernas Bumps and Beats. Temat för kvällen var vitt , Jag spenderade största delen av kvällen i garderoben , men det var kul att hänga med tjejerna :)  

Igår var det vilodag, inget jobb, ingen dans men idag kör vi igen :)  Och YEY idag får jag äntligen påbörja träningen av mitt projekt, fantastiskt :)

Sätter upp lite bilder från helgen lite senare :)

Ha en bra dag alla / Heidi

1 kommentar

Natti natti

Av , , 3 kommentarer 2

Så tog denna dag slut, och den har varit lång och full av saker som behövde göras, inte så att det varit tungt eller trist bara att nu tillslut känner man att kroppen blev trött.

jag och Tea har sprungit och gjort ärenden både inför lördag dag och sen bumps and beats på kvällen. sen har duktiga Lina och sabina fixat massvis med kapsyler till instrumenttillverkningen på lördag :) YEY. Sylvia och Elina har DJ tränat och sen vet jag av flera andra som delat flyers, jätte bra jobbat tjejer :)

Själv har jag ikväll både först tränat i en timme på lite steg till mitt projekt och sen hade vi vuxendans kursen, kommer nog att ha ont överallt imorgon. Ja imorgon då OJ OJ inte blir det lugnare då inte. Massor av saker kvar som måste fixas på dagen inför lördagen och sen åker ju bussen mot Lycksele och discot där. Jag gissar på att et kommer att finnas några trötta ungdomar och ledare efter denna helg ;)

Nu ska ni få lite skön musik inför natten och annars är det bara natti natti alla.

/ Heidi

3 kommentarer

Veckan är här

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu är den hektiska veckan här.

Igår gick vi runt i huset på hamnmagasinet och kulturcentrum, planerade in var det ska vara sagodans, var ska det läsas sagor, klappramsor, dans workshops för barn och vuxna, var ska de som gör ansiktsmålningar sitta, vad gör vi i ateljen osv. Så kom på lördag så ska ni få se vad som händer :)  Hamnmagasinsidan öppnar 11.00 och kulturcentrumsidan öppnar 12.00 och fram till 17.00 sker det en massa skoj. Ni kan ju passa på att äta lunch på plats också, den står Mama Africa och lagar :)  

Sen hade vi träning igår också, först för de nya tjejerna och sen för alla. Idag är det jobba med praktiska saker som gäller och imorgon har vi träning igen.

På fredag drar vår buss från Umeå till Lycksele med massor av glada tjejer som ska dansa på discot där, det ska bli skoj. Och med oss har vi bästa busschauffören Peter.

Och inte att glömma att på lördag är det inte bara african culture day på dagen utan även tjejernas disco Bumps and Beats på kvällen. De har spånat lite på teman och kommit fram till att temat blir vitt och alla som är helt vitklädda får vara med att tävla om priser, första pris är värt 4000 kr, inte illa va :)  

Som ni andra som bor i Umeåtrakte kanske märkt när ni tittar ut genom fönstret så är det soligt ute :)  Jättevackert höstväder idag, kan inte bli bättre, älskar det. Just idag gillar jag hösten.

Nej nu ska det jobbas så ha en bra dag alla :)  

Ps: önskar Tea lycka till med att dela flyers idag :) Och hoppas tjejerna får upp lite affischer.

/ Heidi

Bli först att kommentera

Det närmar sig

Av , , Bli först att kommentera 2

Det börjar närma sig veckan med massor av händelser :)

Nästa vecka är det alltså fullrulle, träning måndag, onsdag, läxläsning måndag och söndag, danskurser torsdag, söndag, lycksele marknads discot fredag och African culture day och ungdomsdiscot Bumps, and Beats på lördag , Nu händer det grejer :)  KUL.

                     

Kolla in länken till vår facebooksida om African culture day också :)  Och kom dit!!!

https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=231327373583431

Annars grejas det på i vanlig ordning med pappersjobb, musik, nya dansteg, träningar och ja allt annat som hör till. Vi blir påminda av att vintern är på väg eftersom alla löven tvärföll av träden :(  Ja vissa tycker att det blir super, jag själv längtar massor till att det ska bli sommar igen, men så kan det gå.

Ha en bra höstig dag alla

/ Heidi

Bli först att kommentera

hårdhandskarna

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag tar vi i med hårdhandskarna, har vi jobbat hårt hittils jobbar vi ännu hårdare från och med nu :)  Låter jobbigt men på ett sätt ganska befriande, man ger allt för det som man brinner för… eller hur ??

Bli först att kommentera