Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Är man riktigt klok?

Är man riktigt klok som börjar blogga när de uppgifter man har sedan länge övergår ens kapacitet och tidstillgång? Nej, fullt klok är man nog inte. Samtidigt har jag funderat på detta med bloggeriet ganska länge. När idéer och reflektioner kommer farande har jag mer än en gång känt ett behov av att få ’skriva av’ det hela, snabbt, rakt av.
Men så begränsat? Hur många läser en blogg, på VK? Det är nog inte många det. (Förlåt, Tom Juslin m.fl!) Men jag måste erkänna att jag själv rätt ofta läser en del bloggar här på vk.se när mail och nyheter är scannade.
Som medelålders nyfiken gubbe som tidsmässigt lägger mesta krutet som ’samhällsarbetare’ tror jag inte bara det handlar om själva nöjet att ta del av andras formuleringskonst. Jag har nytta av att läsa hur människor i helt andra sammanhang och livsskeden tänker.
Så, kanske finns det någon som kan ha nytta och viss glädje av att läsa hur en så pass udda figur som jag tänker och ser på livet, småsakerna och storsakerna som vi möter. Det blir nog mest småsakerna i det här forumet. Småsakerna som inte är oviktiga, de som handlar om samhället och det gemensamma. Det vi efter bästa förstånd ska ta hand om under vår stund på jorden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.