Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En hövding träder tillbaka

Nu borde jag tveklöst sova, men jag har inte riktigt ro. Det är något jag måste skriva först.

Sedan jag kom in i Kommunstyrelsen och KSAU januari 2006 har jag inte missat så många sammanträden. I vår blir det tyvärr en del bortavaro p.g.a. resor.
Till veckan missar jag på det sättet en festlighet. Mats Lundgren, kommunalrådet m.m. i Vännäs, ska trappa ner.
Missförstå mig inte. Jag menar inte att det festliga ligger i att bli av med honom, men det blir i alla fall tårta och en del snällare ord än vanligt på måndagens sammanträde.

Nej, jag beklagar faktiskt att han ska sluta, hövdingen i Vännäs. Inte har man alltid haft samma uppfattning. Han har sina härskartekniker, som kanske alla framgångsrika ledare, och en rävfarm bakom varje öra. Men han är mycket rakare än räven.
Hans språkbruk har grundlagts och slipats på samma lärosäten som kommunalrådet Holmlunds. I Västerbottens byggbaracker har de tränat sitt ledarskap i tuff och grabbig miljö, vilket understundom märks, ja.
Vid ett sammanträde i fjol när herr Lundgren var sällsynt tilltufsad efter att ha fått en massa på pälsen av med- och motståndare i Landstinget gav jag honom en blomma och en liter såpa när vi började. Blomman fick han för att han skulle hålla ut i politikens otacksamma miljö till dess att pensionsklockan klämtade. Såpan fick han för att han regelbundet skulle tvätta munnen. Jag nämner inte den direkta motiveringen, den var lite mer preciserad då. Men jag nämnde att det tyvärr inte fanns 5-liters på ICA.
Det blir tveklöst ett tomrum efter hövdingen. Han ska stanna och spöka i fullmäktige, men det ska bli intressant att se hur allt utvecklar sig.
Jag önskar Johan Söderling en hel del lycka i uppgiften att axla Mats mantel, fram till dess att Alliansen tar över efter nästa val…..

Jag får inte tillfälle att säga några ord till veckan, men säger dem här istället:

Tack ska du ha Mats, för dagarna, kvällarna, åren, krafterna och hälsan som du har använt för din övertygelse om medborgarnas och samhällets bästa.
Tack ska du ha för det samtalsklimat och den atmosfär av respekt och öppenhet som du medverkat till under tiden jag varit med, särskilt i de mindre och tätt återkommande politiska sammanhangen.
Tack också för tålamodet med politiska blåbär som inte i alla ögonblick förstår att tankar tänkts förut.
Och hälsa frun och tacka för lånet under dessa år!

2 kommentarer

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Tack Kalle!
      Det är inte ofta man får kommentarer på nio år gamla blogginlägg. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>