Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Företagare och andra som inte tänker

Vid ett par tillfällen har jag fått bekräftat att även annars vettiga och sansade företagare faktiskt anlitar grupper som Hells Angels, Outlaws eller Bandidos för indrivning av obetalda skulder.
En nämnde tanken för mig och jag använde en stund för att övertyga honom om det olämpliga i saken.

Dessa knarkleverantörers vanligaste indrivning är nog hos de narkomaner som inte förmått betala sina leveranser i tid. Då utdöms sanslösa ‘böter’ som snabbt dubblas om betalningen inte kommer rätt dag. Fungerar det inte räds de inte att varken förstöra lägenheter, hus eller kroppar. De utsatta anmäler förstås sällan.

Denna samhällsordningens dödgrävare ska vanliga människor inte ha kontakt med ‘å yrkets vägnar’. Knappast på något annat sätt heller, även om det kanske kan uppenbara sig tillfällen att locka dem tillbaka till normalt liv. Jag hatar inte heller dessa människor, i enskilda fall kan jag tycka synd om den som söker sin gemenskap i kriminella gäng. Däremot hatar jag det som de gör.
För några år sedan hörde jag en gammal vän uttala sig om hur ‘trevliga killar’ några Hells Angels han träffat var. Det tror jag säkert de kan vara. Hjälpsamma och fina i vissa sammanhang. Inte desto mindre har de ställt sig utanför samhället och lever på andras olycka och död.
När det gäller de kvinnor som ofta flockas kring dessa ‘charmerande farliga’ män måste man verkligen fundera om ‘hissen går ända upp’?

Jag är glad för att regeringen beslutat prioritera bekämpningen av den här brottsligheten. Måtte allmänheten ha vett att hjälpa till genom att aldrig någonsin nyttja deras tjänster utan hellre göra det svårt att höra till den här sortens gemenskaper.

SR-text om våldsgängens indrivning

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>