Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Statistik och praktik

Jag undrar om det inte vore idé att klippa elen till Expressen, Aftonbladet och ett par tidningar till under de närmaste veckorna. Vi har en ekonomisk kris och vi har inte sett alla följder än. Men att röra upp människor med braskande rubriker med svag underbyggnad så att de står utanför Swedbank och ska ta ut sina sparslantar, det är lågt.

För övrigt anser jag att det bör städas upp lite i finansvärlden. Att t.ex. s.k. blankning bör förbjudas. När man lånar aktier, säljer dem, köper tillbaka när de blivit billigare och återställer dem till den man lånat av. Jag kan inte se att det hör till det som bör finnas för att man ska ha en fungerande marknad. Vissa människor tjänar på negativ suggestion och andras förluster.
Förresten, kan man kolla journalisters aktieaffärer, tro? Som man kan kolla riksdagsmäns?

Till sist går tankarna till alla dem som oroas efter rekordvarslet på Volvo i Umeå. 370 ensamstående, par och familjer handlar det om. Sätt upp alla dina fingrar 37 gånger så känner du antalet lite bättre.
Att Sveriges ekonomi är välmående jämfört med många andra europeiska länders hjälper inte alla dessa så väldigt mycket. Praktiken bakom statistiken kan vara hård.
Gud hjälpe.

Sen är det ju så i alla verksamheter, man måste anpassa sig till läget, annars äventyras hela alltet.

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>