Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vad händer i (s)?

Består Alliansen av fyra partier och är (s) ett? Eller har jag missförstått något väsentligt?

Den offentliga interndebatten inom det största oppositionspartiet ter sig nästan väl dramatisk för oss som är aningen blödiga och småveka. Jag gillar att, i mån av tid, läsa politiska biografier och memoarer, men Perssons och Nuders böcker och Lotta Grönings bok om Mona Sahlin vet jag inte om jag har mage att läsa. Smakproven känns både lite för privatsnaskiga och för blodiga. Det känns också konstigt när man hör om vadslagning inom partiet (knappast på gräsrotsnivån) angående när Sahlin kommer att avgå.

Politikerbristen inom det förr profilstarka (s), kalabaliken mellan vänsterpartierna och utsikterna för Mona att lyckas när hon ska presentera konsekvenserna för Sverige (och Norrland) av sin och (mp):s politik är också rysare för (s).

Man har sagt att Alliansen med sommarens opinionssiffror rent statistiskt inte kan vinna 2010. Om inte regeringen skjuter sig i båda fötterna, eller finanskrisen får oanade följder, kan läget på vänsterkanten peka på att socialdemokraternas maktbefriade ökenvandring istället blir mycket lång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.