Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vännäsideér I

Förra gången vi hade kommunstyrelsens arbetsutskott i Vännäs hade vi ett piggögt gäng elever från Liljaskolans olika utbildningar på besök. De hade en idé om en samlingslokal för de lite äldre ungdomarna i Vännäs. För dem som går i gymnasieskolan alltså, både på Lilja och gymnasieskolorna i vår största förstad.

De skulle vilja få ta hand om Hammarskolans matsal och få en ‘nyckelperson’ och samordnare som skulle finansieras av kommunen och Liljaskolan. Verksamheten skulle en arbetsgrupp från eleverna på Lilja i huvudsak stå för själva.
När jag åker uppför ‘Ögrens backen’ till lilla mor på tisdagsluncherna efter ksau så tittar jag ofta på min högstadietids gamla tomma matsal. Många gånger har jag funderat på vad man skulle kunna använda den till.
Det kan hända att sprit- och drogfaran för de många som idag lätt isoleras på sina internatrum skulle minskas om det fanns en drogfri mötesplats för äldre tonåringar i Vännäs. Om någon blåögd tycker att jag låter för negativ i detta med drogfaran så var det här ganska ordagrant elevernas egna ord.

Nu är det viktigt att en sådan här sak inte hamnar i politisk långbänk. En termin, ett år eller två är helt olika långa tidsrymder för en medelålders+politiker med stabilt sittfläsk och en entusiastisk gymnasieelev som vill starta något bra för sig och sina kamrater. Det kan vara viktigt att pionjärerna får verka ett tag så att nästa kull kan ta vid. Man är inte gymnasieelev särskilt länge.
Smid medan järnet är varmt, Vännäspolitiker. Det här skulle kunna vara något både billigt och bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>