Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vännäsideér III

Dagens, eller nattens, allra sämsta Vännäsidé tror jag att Banverket m.fl. står för. Man framhärdar i att vilja placera den framtida stationen i Vännäs där ingen bor. ‘Vännäs Östra’ skulle finnas bortanför Ishallen. Inom 500 meters radie skulle det visst finnas ett (1) hus. Detta för att man kanske skulle spara någon liten minut på att slippa köra ett par kilometer in till centrala Vännäs. Huvudsaken att det går geschwint för tågen, mindre viktigt om det blir några passagerare. Tänk känslan för ett ensamt vårdbiträde från NUS att stiga av där en mörk höstkväll. I en upplyst cirkel mitt i mörka skogen.

Nej, tänk om. En stopplats i centrala Vännäs och en i Vännäsby. Det gäller att underlätta för människorna att nyttja kollektivtrafiken.

2 kommentarer

 1. Kristina T, Vännäs

  Tänk känslan att stiga av tåget mitt i skogen och ha BJÖRNARNA med fällda älgar och ungar att försvara alldeles inpå sig…HU!
  HUVVA. Nej, jag håller med dej, Jan. Sånt här må ju få vara mer centralt och både i Vännäs o V-by.

 2. Jan

  Jag glömde björnen, trots att jag kanske fick höra samma nallemamma under älgjakten.
  Nu kanske hon skulle hålla sig undan när tåget kommer, men vi bör inte ha stationen ute i skogen hur som helst.
  Frågan är bara hur man bäst påverkar Banverket?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>