Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Allhelgonaafton i en skrubb


Så har jag anträtt USA-resan med en liten mjukstart. Kanske inte direkt mjuk ändå, landningen på Arlanda var rätt omruskande. En sådan där landning jag inte hade gillat förr, innan resan till Ghana för ett par år sedan. Då mellanlandade vi i Nederländerna en dag när ca 50 människor i Europa dog i stormrelaterade olyckor. Det blåste så luckor och dörrar på planen gav sig iväg om man öppnade dem, över hundra kilometer i stötarna. Efter det är jag inte så orolig längre. Det är knappast lönt och de flygande aluminiumkorvarna klarar betydligt mer än man tror.

Flyget till USA går inte så tidigt i morgon, men jag hade varit tvungen att stiga upp senast 0500 för att hinna i tid från Umeå. Det hade inte varit någon hit när jag förmodligen inte får sova förrän kanske 6-7 tiden på söndagmorgon nästa gång, svensk kroppstid.

‘Rest and fly’ är ju ingen dum idé. Riktigt enkla och minimala rum på Arlanda med toa och dusch i korridoren. Man ska ju ändå bara sova, och kanske ligga och blogga lite. De minsta och allra billigaste var slut, så jag får riktigt vräka mig på ca 3 kvadratmeters golvyta plus våningssängen.

4 kommentarer

 1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

  Det verkar ungefär lika stort som där jag spenderar nätterna vardagligen. :)

  För behöver man mer än så oftast? Visst att man vill sova i en stor, skön säng som är ungefär dubbla ytan av det där rummet ibland – men det är väl ändå sällan man faktiskt tar sig tid att njuta av sömnen så. :)

 2. Jan

  Sant, ”compact living” behöver inte vara dumt. Min och fruns första lägenhet var 26 kvadrat. Inklusive hall, toa och kök. Lagom mycket att städa och ganska budgetvänligt. Som mest hade vi 14 pers på mat där en gång. Kring 30 på fika en annan. Men då var det lite trångt.
  Det var också lite hårt med 90 cm säng och en kudde där i början. *s*

 3. Jan

  Som det låter har just en familj på fyra personer intagit det lika stora rummet bredvid. Jag hör en mansröst, en kvinnoröst och två barnaröster. Underbädden är 140, överbädden 120. Sen finns då de tre kvadraten för packning och det man behöver göra för övrigt.
  Men man ska ju som sagt bara sova. Bättre än tält!
  Särskilt i oktober/november.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>