Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Polisanmälan mot skojare

Med hänvisning till den senaste bloggtexten ‘Skurkar och banditer’ så kan jag säga att polisen inte verkade jättesugen på att ta emot min anmälan mot företaget som ljög och presenterade sig som ‘Eniro, Gula Sidorna’. De ville att jag skulle vänta och se om ‘Företagsdelen’ sänder något orderekännandeblad eller någon faktura. Därefter skulle jag bestrida och sen anmäla om de framhärdade.

Jag fick ett bra tips från signaturen LO. Svensk Handel har en sida där man både hittar en del av de här företagen med telefonnummer, organisationsnummer och adress och får råd hur de ska hanteras. De ‘muteras’ i.o.f.s. hela tiden och ändrar lite i namnet och/eller i sina siffror.
På www.svenskhandel.se finns också en pdf-fil med en färdig polisanmälan man kan fylla i och posta till polisen. Svensk Handel menar att man sänder in den direkt, utan prut.

Företagare, föreningar och organisationer som drabbas – anmäl! Oftast känns det krångligt och genant, men de här lössen bör jagas ur fällen.

Svensk Handel (Klicka på ‘Varningslistan’)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>