Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Judehatet lever och frodas

Antisemitismen verkar inte alls vara död, snarast tillta. Man kan fundera var vi är och vart vi är på väg när Veronica Svärd, styrelseledamot i Feministiskt initiativ, tillika ofta deras presstaleskvinna, på sin blogg kan skriva så här om Bo Rothstein:

‘Är han av judisk börd lille Bo? Kan det vara där skon klämmer eftersom han förjämnan är så bitter och sarkastisk, trots att han så att säga fått en professur – får delta i debatten och till och med hos en del åtnjuter en form av respekt? Kan det vara detta judiska arv som får Bo att alltid vara så arg och missnöjd.’

Jag tror inte att hon hade kunnat skriva så för tjugo år sedan och komma undan med det.
Idag kanske det går?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>