Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hot

Jag har inte följt med mycket i den dubbelt trista historien kring det moderatstyrda Vellinge där man både säger blankt nej till flyktingar och där en kd-politiker som varit positiv till den saken hotats. H-I Smetana här i Vännäs tog upp saken i en blogg.

Det har varit ganska många hot mot politiker i de här frågorna i södra Sverige. Jag tror som Fredrik Reinfeldt, när han svarade på frågor om detta, att hoten kablas ut från andra ställen än från moderaterna. Samtidigt är det beklagligt att man inte vill ta sin andel av flyktingarna som kommer.
Så länge vi har kommunalt självstyre lär det dock vara svårt för statsministern att gå in och rumstera om i kommunen.

Politikerhot finns inte bara där, det håller på att vara ett ganska stort arbetsmiljöproblem för många heltids- och fritidspolitiker. Även poliser, socialsekreterare och andra drabbas. Det gäller att inte vika ner sig för de här krafterna.
Ofta tror jag det i politikerfallen handlar om ganska lösa hot från personer som inte har någon annan arena där de känner att de ‘är’ någon. Ofta kanske från ynglingar där skäggväxten ännu inte är direkt besvärande.
Man vet samtidigt aldrig när det finns en fullblodsgalning bakom hoten.
Här måste samhället och dess olika företrädare hålla ihop. Inte en millimeter back.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>