Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lögnare och ‘manchettjuvar’

För ett tag sedan skrev jag om blufföretaget som ringde upp Mariaskolan, presenterade sig som Eniro och ville kolla uppgifterna i gula katalogen. De läste upp allt korrekt, fick godkänt på det och spelade in samtalet.

Jag fick onda aningar efteråt och ringde upp Eniro i Sundsvall som bekräftade misstankarna. Jag ringde upp skurkförsäljaren som lämnat numret. Han svarade inte, men jag avbeställde, talade lugnt in mitt hjärtas mening på telefonsvararen. Jag lovade polisanmälan om det kom en faktura.

Härom dagen kom den. Daterad så att fakturan förföll medan jag läste den. 6237 och 50 har de tänkt sig få av den lilla skolan som inte går ihop endast på det kommunala bidraget.

Googlar man ‘Företagsdelen’, som företaget verkar heta, så finns många varningar på nätet. Fler än jag har låtit sig luras. Jag har dock aldrig varit med om att man presenterat sig som Eniro, den stora draken i katalogsammanhang.
Blir du uppringd av ‘Emil Bäckström’ från 08-501 64 336, kasta bara på luren. Vad han än kallar sitt företag.

Jag skulle ha lust att söka upp banditen Bäckström i Stockholm i mellandagarna, men märkligt nog står det ingen gatuadress på fakturan.
Jag håller dock mitt löfte om polisanmälan.

4 kommentarer

 1. Sunken

  Sånt här ska tas i med hårdhandskarna!

  Hoppas nu din polisanmälan, tas på allvar och utreds så fort som möjligt!

 2. Monica w

  att de har haft mage att skicka faktura! Se till att bestrida betalningsansvar också. Vilket sätt! Som sagt, sånt här förvånar mig, trodde bättre om svenskar i allmänhet,och om affärsmoral i synnerhet!

 3. Jan N

  Har bestritt betalningsansvaret, men det låtsas de nog inte om.
  Det finns många brott som vi i Sverige inte verkar ta på så stort allvar och då blir det så här. Tror jag ska ta upp den här saken i en ytterligare text. Det finns saker man borde kunna göra för att få ett stopp på det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>