Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bistert

När dagens KF i Vännäs var slut föredrogs det ekonomiska läget helt kort av Johan Söderling. Vad vi vet nu så kommer 2009 års skatte- och statsbidragsintäkter att bli ca 8 miljoner lägre än beräknat. Det blir ännu värre, sammanlagt ca 14 miljoner 2010 och 16 miljoner 2011. Vad man vet nu. Detta på en befolkning på knappt 8 500.

Som tidigare sagts finns det många kommuner i glesbygd och inland som skulle vilja byta med oss när som helst, men det är klart att vi har ett svettigt budgetarbete framför oss. Det kommer att märkas i alla våra verksamheter.

Sådant här ska inte oppositionen säga, enligt de visa och kloka. I den rollen ska man enligt vanligtvis gällande mönster bara kräva och bjuda över. De som har makten får säga det jobbiga. Men då skulle jag inte kunna se mig i spegeln.
Dessutom skulle det bli svårt att tillsammans med övriga borgerliga ta över det politiska ansvaret i Vännäs om man inte sagt medborgarna sanningen.

Även om man unnar fotbollen i Vännäs en konstgräsplan känns det i det bistra nuläget bra att moderaterna i Vännäs ville skjuta på den investeringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.