Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

A-kassan förbjuder dagbok

Det vore väl jämförbart med det som Jenz Kjellberg i Växjö råkat ut för sen han blev uppsagd från Volvo. A-kassan menar att han inte står till arbetsmarknadens förfogande om han bloggar! De dagar han gör det skulle det inte bli några pengar. Nu ska det visst räcka med visst avdrag.

Det är nog vanligare att mina bloggtexter tar fem minuter att skriva än att de tar tio. Om A-kassan skulle anse detta terapeutiska och oavlönade lustskrivande som hinder för arbete, då blir det sannolikt inte möjligt för någon att få ut något därifån framöver.

Devisen ‘Förenkla eller dö’ gäller nog för facket också.

3 kommentarer

 1. sa

  är väl den som påstås komma från Wall Street en gång i tiden; ”endast missväxt kan rädda spannmålen”

 2. Jan N

  Om du utvecklar vad du avsåg ska jag ge dig en kommentar.

  Jag har svårt att tänka mig att du menar att den som är uppsagd och hemma blir mindre tillgänglig för arbetsmarknaden om han bloggar en stund än om han hugger ved eller stavgår?

 3. sa

  Njaee, det var nog mera tänkt som en fördjupning i ämnet förenklingar. A-kassans reglemente kan väl också i någon mening betraktas som förenklingar in absurdum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>