Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Facket

Jag ser att facket och kopplingen till (S) har debatterats här på vår lokala Västerbottensblogg. Minst en medbloggare tycks mena att det här inte är något för alliansare att bekymra sig om.
Förmodligen är det tvärtom ett bekymmer för både facket och de flesta förutom socialdemokrater.

Jag har vänner som arbetat på golvet i tung industri eller haft andra arbeten inom LO-området. Några av dem har röstat moderat eller på andra allianspartier och några av dem har inte varit med i facket. Förmodligen mest av den här anledningen. Fram till 1990 tvångsanslöts man dessutom till socialdemokratiska partiet om man skulle vara med i LO-anslutna fackförbund. Klart det fick konsekvenser.

Nog vore det renhårigare att de som ville stödja (S) fick göra det privat.
I sista valet röstade ca 50% av de LO-anslutna på (S), 25% röstade utanför de röd-grönas fålla. Vem vet hur stort facket skulle vara om man fullt ut koncentrerade sig på att vara fack?

2 kommentarer

  1. Kalle

    Jag har tagit tillbaka det jag slarvigt och ogenomtänkt sa i en kommemntar till Edward R. Var snäll och läs min kommentar till hans blogginlägg.

  2. Jan N

    Kalle, du är outstanding när du anser att du har fel. Du kanske skulle ha en utbildning i det där, för politiker.
    Någonting á la klippet med Lasse Åbergs ”Språkskola”, om du såg det. *s*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>