Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Offentliga partiledarsnaskigheter

Det finns saker som inte bör nämnas och det här kan vara en sådan. Samtidigt är det klart offentligt då det handlar om en partiledare med ambitionen att ta sitt parti till riksdag och EU-parlament.

‘Piratpartiet’ leds av en man som tagit sig namnet Rick Falkvinge (f. Dick Augustsson). Han har gjort sig bemärkt bland många som liksom jag är oroade över kontrollsamhället eller till skillnad från mig fildelar.

För att slippa skatt och avgifter har Falkvinge uppmanat anhängarna att betala in en slant i månaden direkt till honom. Han har blandat sin privata ekonomi med partiets och skrev så här i ett medlemsbrev. :
¨…det blir inga arbetsgivaravgifter eller liknande. Därför är alla gåvor och donationer frivilliga, anonyma, och kan inte fordra någon specifik arbetsuppgift i utbyte.
Som en stor och viktig bonus är hela upplägget ytterligare ett stort fett långfinger åt etablissemanget.¨

Förutom ¨långfingret¨ åt det offentliga har han hittat fler besparingar. Enligt politikerbloggen skriver den 37-årige partiledaren i sin stora Facebookgrupp:
¨Rick Falkvinge: ..letar runt efter trevliga tjejer att sova hos när han åker runt till olika städer i Sverige. Mys gör underverk för stridsviljan och entusiasmen..¨

Varken politikerbloggen eller jag har med hans privatliv att skaffa och jag tvekar inför journalistiken. Man måste ändå fundera: Vad hade hänt med förtroendet om Björklund, Ohly eller Wetterstrand gjort detta?
Det finns många politikerfel att bli besviken över och ingen klarar en full detaljkontroll. Men vilket samhälle får vi om politiker uppmuntrar och på bred front tillämpar svart ekonomi? Om ingen tänker betala för någonting?

Piratpartiet har sagt sig ha mer medlemmar än (V) och (MP) tillsammans. Man har folk i alla åldrar, men är främst ett parti för yngre män. Jag kan inte låta bli att hoppas att de flesta ligger under rösträttsgränsen.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>